Nieuwe ‘next generation’ Swype gelanceerd: vier-in-één Android-toetsenbord

Redactie
21 juni 2012, 8:38
1 min leestijd
Nieuwe ‘next generation’ Swype gelanceerd: vier-in-één Android-toetsenbord

Het bekende Android-toetsenbord Swype, dat vorig jaar door Nuance (Vlingo, Dragon Desktop) is overgenomen, heeft een grote update gekregen. Dit meldt The Verge. Nuance noemt de nieuwe Swype ‘next generation’ en prijst het toetsenbord om zijn veelzijdigheid. De nieuwe versie van Swype is een vier-in-één toetsenbord: je kunt woorden swipen (met je vinger van letter naar letter bewegen), woorden typen, gesproken woord in tekst omzetten en automatisch ‘slimme woorden’ selecteren. Laatstgenoemde is één van de specialiteiten van Nuance, dat in deze update ook hun eigen technologie heeft geïmplementeerd.

Swype staat voornamelijk bekend om zijn snelle manier van tekst invoeren: het zogeheten swypen. Nuance wil met hun eigen technologie het toetsenbord ook slimmer maken, waardoor de app woorden kan voorspellen. Swype leert van je geschreven e-mails en tekstberichten en voorspelt woorden op basis van deze informatie. Het zogeheten Next Word Prediction moet in de nieuwe beta-versie van Swype een belangrijkere rol gaan spelen. Onderstaande video geeft een goede impressie van Swype.

Lees verder na de advertentie.

Swype is op dit moment in 55 verschillende talen beschikbaar, waaronder Nederlands. Ook gesproken woord naar tekst wordt in het Nederlands ondersteund. Wil je deel uitmaken van de beta? Dan kun je jezelf hier inschrijven.

https://www.youtube.com/watch?v=4H-Ci8jEYXc&feature=player_embedded
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu