Nieuwe testversie van Fennec (Firefox) voor Android sneller en stabieler

Redactie
2 augustus 2010, 10:52
1 min leestijd
Nieuwe testversie van Fennec (Firefox) voor Android sneller en stabieler

De mobiele versie van Mozilla Firefox is nog steeds in ontwikkeling. En hoewel er niet wekelijks een juichend persbericht van Mozilla wordt rondgestuurd om te vertellen hoe geweldig de browser zich ontwikkeld, is er wel degelijk voortgang. Fennec bevindt zich nog in een pre alfa-stadium. Wie dat wil kan alvast installeren, al moet je niet te snel gaan zeuren als nog niet alles vlekkeloos werkt. De nieuwste build is weliswaar sneller en stabieler dan voorgaande, maar het is nog steeds op veel toestellen niet vooruit te branden. Een Snapdragon-processor wordt daarom aangeraden.

Het gaat om een ontwikkelversie, dus je krijgt na installatie geen waarschuwing wanneer er weer een nieuwe build beschikbaar staat. Je zult handmatig moeten kijken of er iets nieuws klaarstaat. Ook brengen de ontwikkelaars geen handige changelogs uit, waaruit je kunt afleiden wat er nieuw is toegevoegd. Wel kun je op de Mozilla Wiki de grote ontwikkelingen volgen. De ‘nightly build’ houdt in dat het om tussentijdse opleveringen gaat, die nog niet bedoeld zijn voor het grote publiek (maar meer voor mede-ontwikkelaars die het kunnen gebruiken om te testen of eerder gemelde bugs er nog in zitten).

Lees verder na de advertentie.

Fennec loopt natuurlijk een stuk achter op Firefox, de desktopbrowser. Daar wordt in versie 4 gewerkt aan Tab Candy, een nieuwe functie waarbij je makkelijker geopende tabbladen kunt overzien.

Downloaden kan hier: fennec.apk of Fennec for Android
Bron: AndroidGuys

Categorie: Communicatie
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's