Nieuwe versie van Twidroyd beschikbaar

Redactie
21 februari 2011, 8:35
1 min leestijd

Sinds vrijdag doet de Twitter-applicatie Twidroyd het niet meer. Twitter blokkeerde de API-toegang van Twidroyd, waardoor gebruikers geen toegang meer hadden tot de laatste tweets. Gelukkig is er een oplossing, want Twidroyd heeft een nieuwe versie uitgebracht van de Twitter-client. De nieuwste versie heeft geen TwitLonger-optie meer, waarmee gebruikers DM’s (directe berichten) kunnen typen die langer zijn dan 140 tekens. Hier ergerde Twitter zich aan, omdat er mogelijk sprake was van privacyschending. Wanneer een bericht langer was dan 140 tekens, dan werd het bericht op een externe pagina opgeslagen. Iedereen had toegang tot deze pagina, dus niet alleen de desbetreffende contactpersoon.

Daarnaast veranderde Twidroyd affiliatelinks naar eigen links. Dit keurde Twitter niet goed. Affiliatelinks zijn een soort ‘betaalde links’. Stel, een gebruiker klikt op een affiliatelink naar Bol.com en koopt een cd van 20 euro, dan krijgt de maker van de affiliatelink één of twee euro. Soms plaatsen bedrijven affiliatelinks op Twitter om wat geld te verdienen aan het sociale netwerk. Twidroyd veranderde bepaalde gegevens in deze links, waardoor het moederbedrijf UberMedia meer geld verdiende. Volgens UberMedia-oprichter Bill Gross gebeurt dit niet meer.

Lees verder na de advertentie.

De derde ergenis van Twitter was de naam UberTwitter. UberMedia heeft de naam veranderd naar UberSocial.

Direct installeren? Ga naar de webversie van de Android Market en klik op ‘Install’. De applicatie wordt dan automatisch op jouw toestel geïnstalleerd. Surf je in de mobiele browser op je Android-telefoon? Klik dan hier om de applicatie rechtstreeks te installeren.

Via: Android Guys

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu