Nieuwe webbrowser Steel voor Android-telefoons

Redactie
3 mei 2009, 12:15
2 min leestijd
Nieuwe webbrowser Steel voor Android-telefoons
steel webbrowser

Op de G1 en andere Android-toestellen is een standaard webbrowser geïnstalleerd. Die werkt eigenlijk best goed, maar heeft ook wat beperkingen. De nieuwe webbrowser Steel probeert het beter te doen, met een schermvullende manier om webpagina’s te bekijken en vingerbewegingen voor veelgebruikte commando’s. Een schermtoetsenbord zit er ook in, zodat je kunt internetten zonder het toetsenbordje van de G1 open te schuiven. Dat toetsenbordje is niet dezelfde die je in Android 1.5 vindt, want geloof het of niet: Steel ondersteunt nog geen Android 1.5.

Vandaar dat het niet lukte om Steel zelf te testen, maar gelukkig hebben twee andere Android-sites dat al wel gedaan: AndroidTapp en Android & Me. Zij zijn behoorlijk enthousiast en vinden Steel een simpele en overzichtelijke webbrowser. De verborgen commando’s vragen wel wat oefening. Via een bubbel rechtsonder in het scherm krijg je de adresbalk en een doorzichtige werkbalk onderin het scherm te zien. Om een pagina vooruit of achteruit te bladeren hoef je niet meer in het menu te duiken: de knoppen daarvoor zijn beschikbaar in de werkbalk onderin het scherm.

Lees verder na de advertentie.

Pas wanneer je het scherm aanraakt worden bepaalde functies zichtbaar, zodat ze de rest van de tijd niet in de weg zitten. De menuopties verschijnen als een soort taartgrafiek op het scherm (zie screenshots hieronder). Je glijdt met je vinger er overheen om een optie te kiezen. Een voorbeeld: als je een foto op een website een paar seconden aanraakt verschijnt er een taartvormig menu met opties als opslaan, kopiëren, inzoomen en dergelijke. Bij het aanraken van een link gebeurt iets soortgelijks.

Steel voor Android kan meerdere tabbladen aan, roteert automatisch, kan bestanden downloaden én heeft een virtueel toetsenbordje. Voor mensen die nog niet op Android 1.5 zitten de moeite waard om eens uit te proberen. De ontwikkelaar werkt inmiddels aan een versie die wel 1.5-compatibel is.

Meer info: instructies Steel Browser, blog van de ontwikkelaar

steel browser
steel browser
steel web browser
Categorie: Communicatie
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's