‘Nieuwe YouTube-app maakt video’s automatisch offline beschikbaar’

Gijs Ettes
7 september 2015, 9:32
1 min leestijd
‘Nieuwe YouTube-app maakt video’s automatisch offline beschikbaar’

Een toekomstige versie van de YouTube-app voor Android krijgt de mogelijkheid om video’s automatisch te downloaden zodat ze ook offline beschikbaar zijn. Dat blijkt uit een analyse van de app door Android Police.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe YouTube-app met ‘Playlist Autosync’

Versie 10.35 van de YouTube-app bevat al een optie om alle offline video’s en afspeellijsten van je toestel te verwijderen. Daar komt in de nabije toekomst waarschijnlijk nog een functie bij genaamd ‘Playlist Autosync’. Uit de teardown van het apk-bestand komen regels met code naar voren die erop duiden dat video’s die aan deze playlist worden toegevoegd, automatisch offline beschikbaar worden. Dit gebeurt op alle gekoppelde apparaten die zijn verbonden met wifi. De gebruiker hoeft hier verder niets voor te doen.

De Playlist Autosync-functie is nu nog verborgen en alleen in te schakelen door ontwikkelaars. Afspeellijsten kunnen ook al offline beschikbaar worden gemaakt, maar moeten dan handmatig worden ververst. In Nederland en België is dit overigens niet mogelijk. Wil je video’s of afspeellijsten downloaden, dan moet je vooralsnog gebruikmaken van apps van derden.

YouTube-video`s offline opslaan op je Android (tip)

Via deze link kun je versie 10.35 van de YouTube-app handmatig downloaden. Versie 10.34.57 met Chromecast-bugfixes, betere aanbevelingen en nieuwe bewerkingstools is momenteel al in Google Play te vinden (download).

Het laatste nieuws over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu