Realiseer je goede voornemens voor 2015 met deze 5 handige apps

Wouter Nijsen
2 januari 2015, 19:02
3 min leestijd
Realiseer je goede voornemens voor 2015 met deze 5 handige apps

2015 is van start gegaan en ongetwijfeld heb je een aantal goede voornemens. Deze 5 nieuwjaar-apps kunnen je helpen om ze te realiseren.

Lees verder na de advertentie.

1. Duolingo

Wellicht ga je dit jaar op reis en wil je  bekend raken met  een vreemde taal. Duolingo voor Android helpt je daarbij. Duolingo is verreweg de populairste app wanneer het gaat om het leren van talen en dat komt met name door het gebruiksgemak van de app. Je kiest een vreemde taal uit en je kunt gelijk beginnen om  hem te leren. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf, daarom leert Duolingo je de taal in korte  lessen, zodat het behapbaar blijft. Het beste van alles is ook dat de app helemaal gratis is.

Download Duolingo in Google Play (gratis)

2. RunKeeper

Teveel  mensen sporten niet en 2015 is hét jaar om er wel mee te beginnen. Een makkelijke manier om fit en gezond te blijven is om te gaan hardlopen en daarbij mag RunKeeper absoluut niet ontbreken. De app houdt allerlei statistieken bij terwijl jij sport en toont deze achteraf in een handig overzicht. Daarnaast is het mogelijk om een persoonlijk coachingsprogramma op te stellen, zodat je gemotiveerd blijft  om te blijven hardlopen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om al jouw sport-statistieken met je vrienden te delen.

Download RunKeeper in Google Play (gratis)

3. Nike+ Training Club

Nike+ staat bekend om haar uitstekende sport-apps en Training Club is geen uitzondering. De app is voor het nieuwe jaar flink geüpdatet en zorgt ervoor dat je dagelijks genoeg beweging krijgt, zonder dat je hiervoor het huis uit moet. In Nike+ Training Club zijn zo’n 100 verschillende work-outs te vinden, die je direct kunt bekijken en vervolgens uitvoert. Handig is overigens de mogelijkheid om de beelden vanuit de app naar je televisie te streamen, zodat je niet gebonden bent aan het relatief kleine scherm van je Android-toestel.

Download Nike+ Training Club in Google Play (gratis)

4. Coach.me

Coach.me stond voorheen bekend als Lift en fungeert als een coach die je overal bij kunt helpen. In de app zijn meer dan 200 duizend verschillende doelen te vinden, die je overal bij kunnen helpen. Coach.me helpt je bijvoorbeeld bij het gezonder leven, meer bezig zijn met een hobby of het meer drinken van water. Er zijn bijna geen zaken op te noemen die niet in Coach.me verwerkt zijn en dat maakt de app een absolute aanrader.

Download Coach.me in Google Play (gratis)

5.Calorieënteller

Wil je afvallen of meer letten op wat je eet, dan mag de Calorieënteller-app niet op je Android-toestel ontbreken. Deze app houdt de hoeveelheid geconsumeerde calorieën bij en heeft al miljoenen mensen geholpen met afvallen. Dit komt met name door de uitgebreide voedseldatabase van de app, die plaats biedt aan ruim 3 miljoenen verschillende soorten voedsel. De app werkt verder heel makkelijk: je voert iets in, waarna je gelijk alle bijhorende informatie krijgt te zien. Calorieënteller onthoudt daarnaast jouw favorieten en slaat belangrijke zaken op.

Download Fooducate in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu