Google voegt extra nieuwsoverzicht toe aan Nieuws en Weer

Rick van der Veer
22 maart 2017, 13:38
1 min leestijd
Google voegt extra nieuwsoverzicht toe aan Nieuws en Weer

Google heeft meer nieuwsartikelen toegevoegd aan de Nieuws en Weer-app. Met de nieuwe Google Nieuws en Weer-update krijg je een lijst met 200 extra artikelen te zien onder het al bestaande overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Google Nieuws en Weer-update

Google heeft zijn nieuws-app Nieuws en Weer van een boel extra leesvoer voorzien voor echte nieuwsjunkies. Waar de app voorheen per categorie drie headlines toonde geeft Nieuws en Weer je nu tot wel 200 extra artikelen om te lezen op het homescherm. Door naar beneden te scrollen verschijnt er een reeks aan extra artikelen om te lezen, van alle categorieën die je in de app hebt ingesteld.

De update laat je nog altijd op een artikel of kaartje tikken voor meer opties. Je ziet in één oogopslag gerelateerde artikelen, en welke artikelen het meest geciteerd zijn in de afgelopen tijd. Ook lokaal nieuws op basis van je locatie heeft een eigen plekje in de app. Daarnaast toont de app ook de factchecker van Google om nepnieuws tegen te gaan.

De app heeft onder de motorkap ook nog een aantal verbeteringen gekregen. Zo zijn de algoritmes die bepalen welke artikelen je te zien krijgt verbeterd, terwijl meer uitgevers nu het snellere AMP-formaat gebruiken. Websites die gebruikmaken van die techniek laden een stuk sneller doordat langzame elementen niet meer in de pagina verwerkt zitten. Onder meer Android Planet en iPhoned maken gebruik van AMP om lezers sneller toegang te bieden tot het laatste nieuws.

Google Nieuws en Weer downloaden

Google Nieuws en Weer staat op veel Android-smartphones al voorgeïnstalleerd. Geldt dat niet voor jouw toestel? Dan kun je de app via onderstaande link gratis downloaden uit de Play Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.0 of hoger nodig.

Download Google Nieuws en Weer in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu