De Samsung Galaxy S21 FE nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Tip: zo krijg je de nachtmodus van Android Nougat terug

Wouter Nijsen
29 augustus 2016, 12:12
1 min leestijd
Tip: zo krijg je de nachtmodus van Android Nougat terug

In de definitieve versie van Android 7.0 (Nougat) is helaas geen nachtmodus aanwezig, die blauw licht wegfiltert en het zo fijner maakt om je smartphone in het donker te gebruiken. Met deze app krijg je de modus terug.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Night Mode Enabler

In de Developer Previews van Android Nougat experimenteerde Google met een nachtmodus, maar die is kort voor de release alsnog geschrapt, omdat het (te) veel werk kost om de functie volledig te implementeren. Toch zit de functie nog steeds in het besturingssysteem verstopt, wat voor ontwikkelaar Mike Evans aanleiding was om een app te maken waarmee de nachtmodus alsnog geactiveerd kan worden.

night mode enabler

Night Mode Enabler is een simpele app waarmee je de nachtmodus activeert en een snelkoppeling toevoegt aan het snelle instellingen-paneel. Heb je een Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6 of Nexus 9 en heb je Android Nougat geïnstalleerd, volg dan de onderstaande stappen om de nachtmodus terug te krijgen.

  1. Download en installeer Night Mode Enabler in de Play Store;
  2. Ga terug naar je homescreen en open het snelle instellingen-paneel door van boven naar onderen te swipen;
  3. Tik op het tandwieltje rechtsboven en houd even ingedrukt. Na een paar seconden krijg je een melding dat de System UI Tuner is geactiveerd;
  4. Ga weer terug naar je homescreen, start Night Mode Enabler en druk op ‘Enable Night Mode’;
  5. Zet de nachtmodus vervolgens aan of kies voor ‘Automatisch inschakelen’, zodat het scherm automatisch wordt aangepast als het donker wordt.

Heb je de stappen doorlopen, dan vind je in het snelle instellingen-paneel een snelkoppeling. Die kun je in Android Nougat verplaatsen door onderin op ‘Bewerken’ te tikken.

Download Night Mode Enabler in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu