Hardlopers niet blij met de nieuwe Nike+-app

Erwin Vogelaar
28 augustus 2016, 10:03
2 min leestijd
Hardlopers niet blij met de nieuwe Nike+-app

Nike heeft de Nike+-app enkele weken terug een flinke update gegeven en daarbij zijn sommige functies verwijderd. Gebruikers zijn er niet bepaald blij met Nike+ Run Club.

Lees verder na de advertentie.

Nike+ Run Club

Nike+ Running was lang één van de populairste ren-apps in de Play Store, maar Nike heeft besloten om het helemaal anders te doen. Eerder deze maand heeft de app namelijk een flinke update gekregen. Sterker nog: de app is vanaf de basis weer helemaal opnieuw opgebouwd. De app heet nu Nike+ Run Club en gebruikers zijn boos over de nieuwe richting.

In de nieuwe versie zijn verschillende functies verwijderd, zoals de mogelijkheid om trophies te verdienen en uitdagingen tussen vrienden te starten. In plaats van community uitdagingen zijn er nu bijvoorbeeld hashtags. Mensen klagen dat de app nu teveel een sociaal platform is geworden waarbij allerlei dingen publiekelijk gedeeld moeten worden. Anderen klagen dat hun trainingsplan verdwenen is, inclusief alle prestaties die ze bereikt hebben.

In de App Store van Apple is de rating van de app al gedaald naar anderhalve ster, terwijl de app in de Play Store nog ruim vier sterren heeft. Als je echter kijkt naar de nieuwste recensies krijg je een zee van 1 ster-reviews voorgeschoteld. “Na de update is het er niet beter op geworden. Het enige wat deze app nog interessant maakte was de runs van vrienden vergelijken en zelfs dat werkt nu niet meer”, schrijft Stanley Rijst.

“Geen goede zet, die nieuwe update! De app is heel onoverzichtelijk geworden! Ook per ongeluk een goeie run verwijderd, balen dit!”, schrijft Charinda Reiber. “Ik wil een ren-app om mijn data bij te houden, geen social media blur. Dit lijkt het blije broertje van Google+. Teveel commercie, te weinig functionaliteit”, schrijft J.W. Kempenaar.

Nike+ Run Club downloaden

Wil je de app toch zelf proberen, dan kun je Nike+ Run Club downloaden in de Play Store via onderstaande link. Je hebt minimaal Android 4.2 nodig voor de installatie.

Download Nike+ Run Club in Google Play (gratis)

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu