‘Nintendo kondigt binnenkort mini-games voor Android aan’ – update

Gijs Ettes
28 januari 2014, 11:23
1 min leestijd
‘Nintendo kondigt binnenkort mini-games voor Android aan’ – update
Nintendo Android-app

Vorige week gaf Nintendo aan te onderzoeken hoe het bedrijf de populariteit van smartphones kan inzetten om iets te doen aan de slechte verkoopcijfers. Hoewel Nintendo niet van plan is om bijvoorbeeld Super Mario 64 naar Android te brengen, gaan er wel geruchten dat het bedrijf eind dit jaar zal starten met het aanbieden van digitale content op mobiele apparaten. Daarbij kan gedacht worden aan gratis mini-games en video’s met in de hoofdrol de bekende mascottes van Nintendo. Dit meldt de doorgaans betrouwbare Japanse krant Nikkei.

Update: In een statement geeft Nintendo aan geen plannen te hebben om mini-games en video’s uit te brengen op smartphones om hun 3DS- en Wii U-games te promoten.

Lees verder na de advertentie.

Zwaar verlies voor Nintendo

Nintendo maakte begin deze maand bekend dat het voor het derde jaar op rij flink verlies zal maken, wat vooral is te wijten aan de slechte verkoopcijfers van de Wii U. De spelcomputer heeft het moeilijk als gevolg van de verschijning van de PlayStation 4 en Xbox One. Beide apparaten verkopen aanzienlijk beter dan de Wii U en worden door meer softwareontwikkelaars ondersteund. Nikkei verwacht dat Nintendo daarom later deze week zijn nieuwe plannen met betrekking tot smartphones en tablets onthult.

Lange tijd moest Nintendo niets weten van smartphones en tablets; het Japanse bedrijf zag de apparaten toch vooral als concurrenten van hun eigen handhelds, de Nintendo DS en later 3DS. Het lijkt er echter meer en meer op dat Nintendo dit jaar – misschien wel noodgedwongen – overstag gaat. Het uitbrengen van mini-games en andere content voor Android (en iOS) zou een eerste stap in de goede richting kunnen zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu