Videodienst NLziet gelanceerd: dit moet je weten

Gijs Ettes
12 juni 2014, 16:40
1 min leestijd
Videodienst NLziet gelanceerd: dit moet je weten
nlziet

Medio november vorig jaar kondigden de omroepen NPO, RTL en SBS de abonnementsdienst NLziet aan en vandaag is deze eindelijk gelanceerd. Potentiële abonnees moeten nog wel even geduld hebben: uiterlijk 1 juli is de dienst voor iedereen beschikbaar. NLziet brengt onder andere Uitzending Gemist, RTL gemist en Kijk samen en laat je tv-series, films, documentaires en shows die worden uitgezonden op de Nederlandse zenders van de NPO, RTL en SBS bekijken tot 365 dagen na de uitzending.

Interessant is dat ook toekomstige programma’s (tot zeven dagen vooruit) in sommige gevallen kunnen worden bekeken. Daarbij is het aanbod volledig reclamevrij. NLziet biedt naar eigen zeggen meer dan de huidige video-on-demandplatformen NPO Plus, RTL XL en Kijk, maar deze blijven gewoon bestaan. De abonnementsdienst is één maand gratis te testen, waarna je per maand 8 euro betaalt. Daarbij kun je  met maximaal twee apparaten tegelijk kijken via je desktop, iOS-apparaat of Android-toestel. Ondersteuning voor de Chromecast, Apple TV en smart-tv’s volgt later, alsmede ondersteuning  voor settopboxen.

Lees verder na de advertentie.

Het idee achter NLziet

nlziet

Volgens Bert Habets, directeur van RTL Nederland, is NLziet ontstaan uit het idee dat Nederlanders in toenemende mate zélf willen bepalen wat ze kijken en wanneer. “Nederland heeft het predicaat van een innovatief televisieland. Een gezamenlijke VOD-abonnementsdienst van de belangrijkste Nederlandse spelers is de logische volgende stap in de ontwikkeling van tv-kijkend Nederland.“

Momenteel omvat het aanbod ruim 2700 series en programma’s, waaronder ook veel Nederlandse producties en bijvoorbeeld journaals.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu