Nokia gaat Ovi Maps beschikbaar stellen op Android

Redactie
25 februari 2010, 14:15
1 min leestijd
Nokia gaat Ovi Maps beschikbaar stellen op Android
nexus one ovi maps

Nokia bracht een lichte schok in de navigatiemarkt teweeg, toen ze aankondigden Ovi Maps gratis beschikbaar te gaan stellen. Het leek aanvankelijk alleen van impact op Symbian-telefoons, maar nu hebben ze aangegeven dat ze Ovi Maps ook op Android en Windows Mobile gaan uitbrengen. De speculaties zijn daardoor niet van de lucht: gaat Nokia gewoon een Android-versie van de navigatiesoftware Ovi Maps uitbrengen, of hebben ze toch een eigen Android-telefoon gepland?

Er komt dit jaar maar één Maemo-toestel en voor de rest zal Nokia het van de Symbian-verkopen moeten hebben. Daarmee zijn ze nog steeds veruit marktleider in de smartphonemarkt, dus reden tot zorg is er niet. Dat eigen Android-toestel lijkt dan ook vooral speculatie, die niet al te serieus genomen moet worden.

Lees verder na de advertentie.

Greig Williams, algemeen manager voor het alpengebied en Zuid-Oost Europa, zei tegen de Oostenrijkse krant Die Presse dat het omzetten van Ovi Maps naar Android en Windows Mobile de volgende stap zal zijn. Toch roept die beslissing wel vragen op. Waarom zou Nokia gratis navigatiesoftware beschikbaar stellen op besturingssystemen waar ze geen belang bij hebben? En hoe denken ze daarmee klanten weer naar Nokia te lokken?

Categorie: Navigatie
Merk: Nokia

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's