De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: Nokia Here voor Android uitgelekt

Redactie
30 september 2014, 15:27
1 min leestijd
Download: Nokia Here voor Android uitgelekt
Nokia Here beta

Nokia Here, de kaarten- en navigatie-app van Nokia, komt naar Android. Vooralsnog alleen naar gelicenseerde partners, zoals Samsung. Waarom? Omdat Google het mobiele besturingssysteem steeds meer in zijn macht krijgt, en dat veel fabrikanten liever niet alleen afhankelijk van Google willen zijn.

Nokia Here verkeert op dit moment nog in een betafase, maar is wel voor alle toestellen te downloaden. Je hebt dus niet per se een Samsung-toestel nodig om de kaarten-app van Nokia te draaien.

Lees verder na de advertentie.

Nokia Here Beta

De kaarten-app oogt een beetje gelijk aan Google Maps en kan gemakkelijk steden of regio’s downloaden om de app ook offline te gebruiken. Daarnaast kun je favorieten instellen en verschillende routes selecteren om te volgen.

Het navigeren gaat vrij goed. Nokia Here Beta toont duidelijk de route en de kaarten-app laat handige informatie zien, zoals de aankomsttijd en de maximale snelheid van een weg. Laatstgenoemde is een functie die ik in Google Maps nog dagelijks mis.

Download

Nokia Here Beta is via deze link te downloaden en installeren als apk-bestand. Het betreft echter wel een betaversie, dus er kunnen nog fouten in de software aanwezig zijn. Ook moet je een toestel met minimaal Android 4.0 in gebruik hebben.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu