Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Nokia Maps maakt gesproken (wandel)navigatie op Android mogelijk

Redactie
14 maart 2012, 17:33
1 min leestijd
Nokia Maps maakt gesproken (wandel)navigatie op Android mogelijk
nokia maps navigatie

Nokia Maps is vanaf nu ook op Android te gebruiken. De navigatiesoftware was eerder al beschikbaar voor Windows Phone en nu ook voor Android, iOS, WebOS en BlackBerry. Om te gebruiken moet je met je mobiele browser naar m.maps.nokia.com gaan, om een route te kunnen plannen. Gesproken navigatie is momenteel alleen mogelijk voor wandelroutes en je moet er een audiobestand van 2MB voor downloaden. Op de kaart kun je bovendien verkeersinformatie zien, al zal dat voer voetgangers niet meteen relevant zijn.

Wel handig is de mogelijkheid om informatie over het openbaar vervoer te zien. Nokia Maps is oorspronkelijk ontwikkeld voor Symbian, maar kwam later ook beschikbaar op de Lumia-telefoons met Windows Phone-besturingssysteem. Om Nokia Maps op je Android-toestel te kunnen gebruiken heb je Android 2.3 of hoger nodig.

Lees verder na de advertentie.

Het was al mogelijk om met Nokia Maps via de browser te navigeren, maar je kreeg er geen gesproken aanwijzingen bij. Die zijn nu wel toegevoegd, al werkt het alleen via de browser, terwijl je op de Lumia-toestellen een aparte app hebt waarmee je binnenkort ook volledig offline kunt navigeren. Want dat is ook nog één nadeel van de Nokia Maps-navigatie op je Android-toestel: je hebt er voortdurend een internet verbinding voor nodig waardoor het minder geschikt is om op vakantie in het buitenland te gebruiken.

Meer info: Nokia Maps Navigatie

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu