Android Planet-vakantiegids #4: de beste apps voor noodgevallen

Erwin Vogelaar
16 juli 2018, 15:39
3 min leestijd
Android Planet-vakantiegids #4: de beste apps voor noodgevallen

De zomer is nu echt aangebroken, dus het is tijd om op vakantie te gaan. In onze Android Planet-vakantiegids lichten we enkele apps uit die je absoluut niet mag vergeten als je op reis gaat. In de vierde aflevering: nood-apps.

Lees verder na de advertentie.

De beste nood-apps voor Android

Het is voor velen weer tijd voor de grote zomervakantie naar warmere landen, of voor een vakantie in eigen land. Als je weg gaat denk je sowieso aan het inpakken van je koffer en het regelen van eventuele verzekeringen, maar je kunt zomaar vergeten de juiste reis-apps te installeren. Je bereidt je Android-toestel voor op je vakantie door deze apps te installeren. In het eerste deel van de vakantiegids lichtten we de belangrijkste Google-apps uit, in het tweede deel hebben we apps voor een vakantie in Nederland op een rij hebben gezet en in het derde deel publiceerden we een lijst met handige apps voor een vakantie in het buitenland.

In dit vierde deel kijken we naar apps die handig zijn als er iets mis gaat. Als je bijvoorbeeld pech hebt met de auto, je ziek wordt of er wat anders gebeurt, kun je jezelf met deze apps aardig redden. Installeer alvast enkele van deze apps voordat je op vakantie gaat, zodat je in ieder geval goed voorbereid bent. Al hopen we natuurlijk dat je deze nood-apps niet nodig gaat hebben!

1. ANWB Vakantiehulp

nood apps

Deze app geeft een hoop handige informatie als het gaat om het handelen bij pech in verschillende landen, en is daarmee onze welverdiende favoriet. Je kunt vanuit de app zelfs de hulpdiensten bellen, zoals politie en ambulance, als het heel erg mis gaat. Ook kun je contact opnemen met de wegenwacht als je auto niet verder wil.

Er worden in de app tevens juridische tips gegeven en je kunt extra informatie lezen over het land waar je heen gaat. Je kunt ook een checklist uitvoeren als voorbereiding op je vakantie, waardoor je onder andere je auto reisklaar maakt. Zo verklein je de kans dat je later de app nodig hebt en kun je een zorgeloze vakantie tegemoet gaan.

Download ANWB Vakantiehulp in Google Play (gratis)

2. EHBO

nood apps

De EHBO-app van het Rode Kruis kan levens redden. De app geeft locaties aan van de dichtstbijzijnde defibrillatoren en EHBO-posten. Daarnaast krijg je tips voor als iemand bewusteloos is geraakt, hevig bloedt, brandwonden heeft, vergiftigd is of zich ernstig verslikt.

De app geeft bovendien instructies hoe je moet reanimeren als iemand niet meer ademt. Natuurlijk maak je het liever niet mee, maar je kunt maar beter voorbereid zijn op een noodgeval. Een must voor op vakantie dus.

Download EHBO in Google Play (gratis)

3. Echo112

nood apps

Hoewel het in veel van de apps uit deze lijst het mogelijk is om noodnummers te bellen, houdt Echo112 het heel simpel. Daarom is de app puur om het bellen van noodnummers het beste. Je opent de app en Echo112 weet direct in welk land je bent en laat de noodnummers van dat land zien. Je drukt op de knop van het juiste nummer en er wordt gebeld. Tevens wordt je locatie direct doorgegeven naar de nooddienst. Heb je geen internet? Dan wordt je locatie per sms verzonden.

Download Echo112 in Google Play (gratis)

4. Hulp Op Zak

nood apps

Uiteraard kan er ook op medisch vlak een hoop mis gaan op vakantie. In samenwerking met Dokterdokter.nl is Hulp op Zak een dokter in je broekzak. De app geeft informatie over vaccinaties en ziektes in allerlei vakantiebestemmingen.

Daarnaast bevat de app een medisch woordenboek in meerdere talen en een medische vraagbak waarmee je beten van dieren en andere symptomen kunt opzoeken. Ook alle nummers van de Nederlandse alarmcentrales staan in de app. Om de app te gebruiken is geen internetverbinding nodig, dus dat is helemaal praktisch.

Download Hulp Op Zak in Google Play (gratis)

5. Toilocator

nood apps

Heb je geen nood, maar wel hoge nood? Dan moet je snel een toilet in de buurt hebben. Pak deze app erbij en zoek de dichtstbijzijnde wc en krijg tevens een routebeschrijving naar je doel.

Ben je niet heel kieskeurig, dan kun je ook direct vragen naar de dichtstbijzijnde wc en direct instructies krijgen voor de route ernaar toe.

Download Toilocator in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu