Noom Walk Pedometer: stijlvolle sociale voetstappenteller

NoomNoom Walk Pedometer is een Android-app die de hoeveelheid die je loopt bijhoudt zonder dat je daarvoor externe accessoires hoeft te gebruiken. De app is bovendien volledig gratis.

De app werkt eigenlijk enorm simpel. Als je Noom Walk Pedometer hebt geïnstalleerd, houdt het altijd op de achtergrond je voetstappen in de gaten, zodat je na een paar weken tijd een goed overzicht hebt van je dagelijkse en wekelijkse bewegingspatronen.

Deze data is daarnaast te vergelijken met je vrienden en de rest van de wereld, via handige leaderboards. Zo kun je altijd in de gaten houden of je niet achterloopt of voorloopt op de rest.

Er zijn natuurlijk al apps die meer kunnen, Moves voor iOS bijvoorbeeld, maar deze gebruikt wel veel meer batterij volgens Noom, het bedrijf achter de Walk Pedometer. Dit zou komen door extra functies als het kunnen herkennen van het verschil tussen lopen, fietsen en autorijden. Noom legt de nadruk bovendien op het sociale aspect, wat andere apps volgens het bedrijf juist missen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Of dit vermeende hogere batterijgebruik enorm veel scheelt, is natuurlijk de vraag. Concurrent Moves komt later dit jaar pas uit voor Android. Dan kan pas echt worden vastgesteld of die app daadwerkelijk meer druk uitoefent op je accuduur. Tot die tijd kun je Noom Walk Pedometer een eerlijke kans geven, om eens goed te zien of je wel genoeg loopt in je dagelijks leven.

Download: Roamler (gratis)

Via: The Next Web