NOS app nu ook beschikbaar op Android-tablets

NOS appDe NOS app is nu ook beschikbaar voor Android-tablets. De publieke omroep heeft het design en de indeling van het programma zo aangepast dat deze ook optimaal werkt op tablets met Googles besturingsysteem.

De NOS app verscheen eerder dit jaar voor de iPad en biedt naast actueel nieuws de mogelijkheid om livestreams en NOS-uitzendingen te bekijken. Het programma functioneert het beste op tablets met een scherm 7 inch of groter en is te gebruiken in zowel landschap- als portretmodus.

NOS app functionaliteit

De NOS-app heeft vijf hoofdcategorieën, te weten: Nieuws, Sport, Voetbal, Video`s en Uitzendingen. Bovenaan vind je altijd het laatste nieuws en wanneer je op een artikel tikt, staan in de carrousel erboven gerelateerde foto’s en filmpjes. Standaard zijn binnen de app de livestreams van Journaal 24, Politiek 24 en Radio 1 beschikbaar. In het geval van tijdelijke extra livestreams (bijvoorbeeld tijdens een Champions League-wedstrijd) gaat het Live-teken knipperen om je hierop te attenderen.

Naar eigen zeggen is NOS constant bezig met het uitbreiden en verfijnen van zijn app. Op dit moment is de app ruim 2 miljoen keer gedownload op Android, iOS, Windows Phone en BlackBerry.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download: NOS (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.