De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

NOS-app krijgt live voetbalscores, nieuwe Telegraaf-app in de maak

Redactie
10 december 2012, 17:17
2 min leestijd
NOS-app krijgt live voetbalscores, nieuwe Telegraaf-app in de maak
nos voetbal

De NOS-app voor Android is vandaag vernieuwd en toont voortaan live voetbaluitslagen. De nieuwe versie van de app toont realtime goals en standen van de Eredivisie, de KNVB Beker, de Champions League en de Europa League. Ook kun je nu via je Android-toestel notificaties krijgen als er grote nieuwsgebeurtenissen zijn. De kleine lettertypes waar gebruikers over klaagden bij de eerste versie zijn vervangen door een beter leesbare variant. Het probleem deed zich op sommige toestellen voor. Ook is er nu een oplossing voor video’s die niet goed afspeelden. De NOS-app bestaat sinds augustus dit jaar en biedt nieuws, sport, weer, verkeer en recente uitzendingen van het NOS Journaal, NOS Studio Sport en Nieuwsuur. Goed nieuws voor nieuwsfreaks: er komt binnenkort ook een nieuwe versie van de Telegraaf-app uit.

Die nieuwe app zal een betere performance hebben, dankzij een vernieuwde back-end die de Telegraaf heeft ingericht. Voorheen duurde het nog tien minuten voordat een artikel was bijgewerkt, straks is het in twee seconden zichtbaar in de app.

Lees verder na de advertentie.

telegraaf-interview

De iPad-versie van de vernieuwde Telegraaf-app laat al goed zien welke kant de krant opgaat. Het nieuws is verdeeld over wisselende blokken, die per katern anders zijn. De blokken worden dynamisch gevuld, aan de hand van het nieuws dat op een bepaald moment beschikbaar is. Hoe groter het belang dat de redactie hecht aan een bepaald bericht, hoe groter de nieuwskoppen in de app. De nieuwe Android-app zal zowel voor smartphones als tablets geschikt zijn. In de krantenapps, waarbij je een digitale replica van de papieren krant kunt bekijken, ziet de Telegraaf niet zoveel. “Het is de krant lezen door de verkeerde bril. Het is ontworpen voor papier, niet voor een scherm. Ik kan me voorstellen dat de krantenapp over een paar jaar niet meer bestaat”, zegt Patrick Loppé, manager mobile & video van Telegraaf Media Nederland.

Downloaden:


Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu