Notes: notitie-app in de stijl van Android L’s Material Design

Redactie
14 augustus 2014, 14:09
1 min leestijd
Notes: notitie-app in de stijl van Android L’s Material Design
Notes

Notes is een nieuwe en minimalistische Android-app waarmee je notities op kunt schrijven en bewaren. De app verkeert op dit moment in een bètafase en heeft nog weinig grote features, maar de basis staat én de app maakt al gebruik van het nieuwe Material Design van Android L.

Door het gebruik van Material Design beschikt de app over felle kleurtjes, een handige opstelknop voor notities en een belangrijke gekleurde menubalk. Met maar zo’n 5,4MB grootte is Notes snel en gemakkelijk te installeren, ook als je onderweg bent.

Lees verder na de advertentie.

Notes

Notes maakt gebruik van tags om notities in te delen. De tags worden aan de rechterkant van de interface getoond en bieden een snel overzicht van het onderwerp van een notitie – naast de gebruikelijke titel en de eerste zin van het stukje tekst. Als je een notitie opstelt, heb je de keuze om een titel en tag te kiezen om vervolgens in het grote tekstvlak te gaan typen.

Het is ook mogelijk om een notitie met een pin te vergrendelen. Dit is handig voor een lijstje met leuke cadeaus voor je partner, je dagboekstukken of andere privézaken. Als een notitie is vergrendeld, komt er een sloticoontje bij te staan en veranderd de tag in ‘Locked!’. Zo houd je als jouw zaken veilig.

Download

Notes is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android 4.1 en hoger. De komende tijd worden er extra features toegevoegd, zoals extra bewerkingsopties en synchronisatie met clouddiensten.

Download Notes in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu