3 zaken die je moet weten over de nieuwe notitie-app Notion

Wouter Nijsen
11 juni 2018, 14:11
2 min leestijd
3 zaken die je moet weten over de nieuwe notitie-app Notion

Notion is een nieuwe notitie-app voor Android die behoorlijk veelzijdig én gebruiksvriendelijk is. In dit artikel zetten we de belangrijkste features op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

1. Notities, to-do’s en wiki’s

Notitie-app Notion was geruime tijd beschikbaar voor iOS, maar is er sinds kort ook voor Android. Het is een applicatie die zich onderscheidt door de combinatie van handige features en de opvallend simpele interface. Notion is er in de basis voor notities, maar kun je ook gebruiken om bijvoorbeeld to-do’s en boodschappenlijstjes op te stellen. Het is zelfs mogelijk om je aantekeningen en notities te verzamelen en om te toveren tot een soort wiki.

Je kunt gemakkelijk een enkele notitie ombouwen tot een lijstje, en daar allerlei zaken aan toevoegen. Die verschijnen als blokjes (met bijvoorbeeld afvinklijstjes) onder elkaar, zodat het bijvoorbeeld makkelijk wordt om al je taken, boodschappen en andere to-do’s op een enkele pagina kwijt te kunnen.

2. Veel opties, simpele interface

Bij het voor het eerst opstarten van Notion word je misschien overdonderd door de hoeveelheid opties, en de interface die in het begin wat warrig oogt. Gelukkig heb je de app snel genoeg onder de knie en begin je vlot met het toevoegen van notities, taken en lijstjes. Dat kan vanaf het beginscherm of via het hamburgermenu linksboven.

Handig is dat Notion alles automatisch synchroniseert, zodat je het ook vanuit een browser op je Windows-pc of Mac(Book) kunt gebruiken. Daarnaast is er een offline modus voor situaties met slecht of geen internet en heb je toegang tot een simpele agenda. Belangrijk om te weten is dat Notion het gebruik van mapjes vermijdt en kiest voor overzichtelijke pagina’s.

3. Gratis te downloaden en gebruiken

Op Android is Notion helemaal gratis te gebruiken, al zijn er betaalde opties aanwezig om de app wat uit te breiden. Dat is vooral handig als je van plan bent met meerdere mensen, zoals een groep collega’s, in Notion te werken. Wil je de app alleen voor jezelf gebruiken, dan voldoet de gratis versie prima. Je krijgt dan standaard 1GB aan opslag voor je notities en bestanden, met een bestandsformaat van maximaal 5MB.

Via onderstaande link vind je de Notion-app in Google Play. De applicatie werkt op ieder apparaat met Android 4.1 of hoger en vereist slechts iets meer dan 1MB opslagruimte.

→ Download Notion in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu