De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Met Nougat Quick Settings kies je zelf je snelle instellingen

Rick van der Veer
30 januari 2017, 13:33
2 min leestijd
Met Nougat Quick Settings kies je zelf je snelle instellingen

Sinds Android 7.0 (Nougat) kunnen ontwikkelaars eigen tegels maken voor de instellingen op je notificatiescherm. Met Nougat Quick Settings kun je allerlei handige tegels toevoegen, waardoor je onder meer apps kunt vastzetten.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Nougat Quick Settings

Nougat Quick Settings biedt meer controle over de instellingen die je in je notificatiescherm terugvindt. De app laat je nieuwe tegels maken die je aan de lijst kan toevoegen, waarbij je zelf kunt instellen wat deze tegels zijn. Deze hoeven niet eens een instelling te zijn: je kunt ook gewoon apps vastpinnen tussen de snelkoppelingen.

De app biedt daarnaast een aantal opties die je niet in standaard Android terugvindt. Zo kun je met ‘Caffeine’ tijdelijk het scherm een bepaalde tijd actief houden voordat hij zelf uitschakelt, terwijl de Smart Reminder-tegel je snel reminders in laat stellen in Google Now. Als je roottoegang hebt, kun je een tegel maken om direct op te starten in recovery-modus. Bovendien kun je met Nougat Quick Settings zelf kiezen welke tegels in de lijst staan, waardoor het paneel opgeruimd blijft.

Vanaf Android 7.0 hebben ontwikkelaars toegang tot de Quick Settings Tile-api. Met deze api kunnen ontwikkelaars apps bouwen die aanpassingen maken aan de instellingen in je notificatiescherm. Nougat Quick Settings is een goed voorbeeld van wat er mogelijk is met de api. Op termijn worden er meer opties toegevoegd aan de app volgens de ontwikkelaar, waarbij vooral gedacht wordt aan meer snelkoppelingen naar acties waar je normaal meerdere tikken voor nodig hebt.

Nougat Quick Settings downloaden

Via onderstaande link kun je Nougat Quick Settings downloaden uit de Play Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je logischerwijs Android 7.0 nodig, want bij oudere versies zijn de tegels niet aan te passen. De app is gratis in gebruik en bevat geen in-app aankopen.

Download Nougat Quick Settings in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu