Fijne Nova Launcher voorzien van Material Design en meer
Wouter Nijsen

Nova Launcher

Gratis

Onze score

8,5

De populaire launcher Nova Launcher is heeft een flinke update gekregen. Versie 4.0 voegt volledig Material Design en een groot aantal nieuwe functies toe.

Volledig Material Design en meer

Het aanbod van launchers in Google Play is ontzettend groot, maar Nova Launcher is er eentje die er met kop en schouders bovenuit springt. Nova is een geliefde en populaire launcher; niet voor niets werd de app al tientallen miljoenen keren gedownload. Met versie 4.0 wordt de launcher weer flink uitgebreid met nieuwe functies en uiterlijke veranderingen.

Dat laatste komt door het feit dat de interface nu volledig in de stijl is van Material Design. Kenmerkend zijn de fraaie kleuren, nieuwe animaties en wallpapers  die perfect passen in het design  van Android 5.0 (Lollipop).

Als gezegd voegt Nova Launcher 4.0 ook een boel nieuwe functies toe. Zo zijn iconen nu helemaal aan te passen en is de zoekfunctie flink verbeterd. Laatstgenoemde is te activeren door in de app drawer naar beneden te vegen. Ook nieuw zijn de verbeterde widgets en ondersteuning voor Android for Work.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nova Launcher 4.0 downloaden

De nieuwste versie van Nova Launcher is via de link hieronder gratis te downloaden. Voor de installatie van de app heb je Android 4.1 of hoger nodig.

Download Nova Launcher in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.