Nova Launcher 5.0 introduceert Pixel-features en verbeterde zoekfunctie

Rick van der Veer
14 december 2016, 13:37
2 min leestijd
Nova Launcher 5.0 introduceert Pixel-features en verbeterde zoekfunctie

Nova Launcher, één van de meest populaire launchers voor Android, heeft een grote update gekregen. In versie 5 is onder meer een hele reeks aan features van de Pixel Launcher toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Nova Launcher 5.0 features

Nova Launcher heeft een grote update gekregen die de app naar versie 5 getild heeft. De nieuwe versie van de homescreenvervanger voegt functies toe die Google introduceerde op de Google Pixel, verbetert het zoekscherm en past beter in Android 7.1 met nieuwe stijlopties.

Met de nieuwe Pixel-opties kun je Nova Launcher bijna hetzelfde krijgen als de Pixel-launcher. De app ondersteunt nu app shortcuts, waarmee je door lang op een icoontje te drukken snelkoppelingen krijgt naar veelgebruikte opties in een app. Daarnaast kun je nu vegen om de app-lijst te openen en kun je van de Google-balk nu de kortere Pixel-zoekknop maken.

nova launcher pixel

Naast features van de Pixel bevat Nova Launcher 5.0 meer nieuws. Zo zijn er nieuwe gestures toegevoegd en kun je als je naar apps zoekt nu ook filteren op bijgewerkte en veelgebruikte apps. Bovendien kun je met de nieuwe Quick Start-optie stapsgewijs de belangrijkste instellingen van de launcher aanpassen zonder dat je door menu’s hoeft te bladeren.

Nova is één van de meest bekende en meest gebruikte launcher-apps voor Android. Doordat Nova in al zijn facetten aan te passen is en op vrijwel iedere smartphone vloeiend loopt is de app ideaal voor als de standaard launcher niet helemaal voldoet. Ook integreert Nova vaak functies uit nieuwere Android-versies die ook op oudere toestellen werken. Nu Nova een aantal functies van de Pixel aan boord heeft kan iedereen een vleugje Pixel naar hun smartphone brengen.

Nova Launcher downloaden

Nova Launcher is gratis te downloaden uit Google Play via onderstaande link. De app is bijna helemaal gratis te gebruiken, maar voor sommige functies heb je de betaalde Prime-versie nodig. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.1 nodig.

Download Nova Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu