De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nova Launcher Beta brengt KitKat-homescreen naar je Android

Redactie
13 november 2013, 14:41
1 min leestijd
Nova Launcher Beta brengt KitKat-homescreen naar je Android
Nova Launcher Beta

De nieuwe Nova Launcher Beta-versie, met versienummer 2.3, biedt een KitKat-homescreen voor elk Android-toestel. Simpel en gemakkelijk, om zo toch nog van Android 4.4 te genieten zonder dat je de update daadwerkelijk geïnstalleerd hoeft te hebben.

Nova Launcher is één van de meest populaire homescreen-vervangers in Google Play en de bètaversie is gratis in de appwinkel van Google te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Nova Launcher Beta: wat biedt het allemaal?

nexusae0_Screenshot_2013-11-11-13-03-39_thumb

De laatste bètaversie van Nova Launcher wil de gehele Android 4.4 KitKat-launcher naar je toestel brengen. Dit houdt in dat je onder andere de scroll-indicator, folders, het lettertype, het icoon van de app-drawer en de transparante balken voor zowel de softwarematige knoppen als de notificatiebalk krijgt.

Daarnaast zorgt Nova Launcher Beta ervoor dat je een indicatie krijgt van het homescreen waar je jezelf bevindt. Ook is er een backup- en herstel-functie aanwezig en brengt de update een reeks aan veranderingen en verbeteringen.

Helaas zijn de app-drawer en de menu’s nog niet van een KitKat-look voorzien. Mogelijk wordt dit later toegevoegd. De Nova Launcher Beta-versie is hier als apk-bestand te downloaden. Hoe je apk-bestanden installeert, lees je in onze handleiding Android apk-bestanden installeren.

Het is ook mogelijk om een traject te doorlopen dat je via Google Play officiële bètaversies kan installeren. Hoe je dat doet, lees je hier.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu