De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nova Launcher 5.1 introduceert slimmere, dynamische badges

Rick van der Veer
5 mei 2017, 15:13
1 min leestijd
Nova Launcher 5.1 introduceert slimmere, dynamische badges

Nova Launcher, één van de populairste launchers voor Android, lanceert vandaag versie 5.1. Daarin vind je Dynamic Badges, waarmee notificaties slimmer zichtbaar zijn.

Lees verder na de advertentie.

Nova Launcher Dynamic Badges

Nova Launcher 5.1 verwerkt notificaties nu in homescreen-icoontjes. In plaats van met nummers te laten zien hoeveel notificaties je nog niet bekeken hebt, laat Nova je zien wat je gemist hebt. Zo zie je bijvoorbeeld op het WhatsApp-icoontje foto’s van mensen die je een bericht hebben gestuurd.

Nova Launcher Dynamic Badges

Nova Launcher bevat al langer de optie om de hoeveelheid ongelezen notificaties als ‘badge’ op icoontjes te tonen. Hiervoor heb je de TeslaUnread-plugin nodig, die al je apps voorziet van het aantal notificaties dat je nog niet gezien hebt. Hier heb je wel Nova Launcher Prime voor nodig, de betaalde versie van de homescreenvervanger.

Tip: zo maak je een back-up van je favoriete Android-launcher

De app kan niet in alle gevallen de juiste notificaties tonen. Door beperkingen in Android kunnen maar een beperkt aantal apps hun notificaties rechtstreeks aan Nova Launcher doorgeven. Voor alle andere apps haalt Nova Launcher de juiste gegevens uit je notificatiescherm, wat niet altijd goed gaat. Voor die apps geldt dat als je de notificaties wegveegt, de badges in Nova Launcher ook verdwijnen.

Nova Launcher 5.1 gaat daarnaast beter om met de meegeleverde thema’s op smartphones van Samsung en Huawei. De ontwikkelaars zeggen tot slot enkele specifieke problemen die de launcher op de Samsung Galaxy S8 had, aan te pakken.

Nova Launcher downloaden

Nova Launcher is via onderstaande link gratis te downloaden uit de Play Store. De app vraagt om Android 4.1 of hoger.

Download Nova Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu