Populaire Nova Launcher lijkt na update meer op Android N

Wouter Nijsen
4 mei 2016, 20:50
2 min leestijd
Populaire Nova Launcher lijkt na update meer op Android N

Nova Launcher, één van de populairste launchers voor Android, heeft een update gekregen met een aantal interessante toevoegingen. Dit is er allemaal nieuw.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de Nova Launcher update

Nova Launcher is samen met de Google Now Launcher de populairste homescreenvervanger voor Android. De launcher wordt vaak  van updates voorzien en de nieuwste versie brengt een aantal fijne vernieuwingen met zich mee. De belangrijkste verbetering is de nachtmodus, die het uiterlijk van de launcher aanpast en er daarmee voor zorgt dat je je smartphone  fijner in het donker kunt gebruiken.

Je activeert de nachtmodus door de instellingen in te duiken en te selecteren welke onderdelen van de interface aangepast moeten worden. Hierbij kun je kiezen voor de zoekbalk, app-drawer, het icoontje en de mappen die op het homescreen staan. De nachtmodus wordt automatisch ingeschakeld bij zonsopgang en zonsondergang, maar je kunt ook handmatig een begin en eindtijd invoeren.

De andere vernieuwing is wat minder opvallend. De mapjes waarin je apps verzamelt zijn voortaan rond. Deze aanpassing werd geïntroduceerd met Developer Preview 2 van Android N en zorgt er bovendien voor dat apps naast elkaar worden getoond, in plaats van dat ze worden opgestapeld. De hoeken van de app-icoontjes worden wat afgesneden, zodat je beter ziet welke apps in een mapje staan.

Het was alweer een tijdje geleden sinds Nova Launcher een echt ingrijpende update  kreeg. In een vorige versie werd Material Design aan de launcher toegevoegd, wat zich uit in de fraaie kleuren, vloeiende animaties en wallpapers die passen bij het design van Android 5.0 en hoger. De zoekfunctie werd met de laatste updates ook steeds iets verbeterd.

Nova Launcher downloaden

De nieuwste versie van Nova Launcher is via onderstaande link te downloaden. De app draait op alle apparaten met Android 4.1 of hoger en weegt 6,2MB.

Download Nova Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu