nPerf: krachtige app om je internetsnelheid te meten

Gijs Ettes
14 juli 2015, 13:35
1 min leestijd
nPerf: krachtige app om je internetsnelheid te meten

Wil je testen hoe het gesteld is met de kwaliteit van je  mobiele of wifi-verbinding, dan zijn er weinig apps beter geschikt dan Speed Test & QoS 3G 4G WiFi van nPerf. Met een druk op de knop krijg je uitgebreide informatie en kun je resultaten vergelijken.

Lees verder na de advertentie.

Test de kwaliteit van je verbinding

De app van nPerf is vergelijkbaar met de Speedtest van Ookla, al verbruikt deze minder data en zijn de testresultaten uitgebreider. Naast de download- en uploadsnelheid en latency kun je namelijk ook nagaan hoe snel je via jouw verbinding sites opent en hoe goed video’s worden gestreamd. De laadtijden, verbruikte data en performance worden gemeten en op basis daarvan geeft de app een score. Een volledige test neemt ongeveer een minuutje in beslag, maar als je haast hebt kun je ook afzonderlijke onderdelen onder de loep nemen.

Na afloop van de tests wordt alle informatie (ook die over je provider en netwerk) in één overzicht getoond. Met een druk op de knop kun je de test opnieuw starten of het resultaat delen. Via de knop ‘Compare’ heb je de mogelijkheid om jouw snelheid te vergelijken met die van andere (vergelijkbare) gebruikers.

Je kunt zowel je 2G-, 3G-, 4G-, wifi- en ethernet-verbinding testen en de app kan overweg met alle soorten technologieën. Als je een account bij nPerf aanmaakt, worden alle testresultaten in de cloud opgeslagen en kun je via nPerf.com uitgebreidere statistieken checken.

nPerf downloaden

Via onderstaande link kun je de app van nPerf downloaden in Google Play. Gebruik is gratis, al worden er wel banners in de applicatie getoond. Die zijn te verbergen met een in-app aankoop van 2 euro (per jaar). nPerf vereist minimaal Android 2.3.3 en 8,5MB aan vrije opslagruimte.

Download nPerf in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu