De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

NPO-app laat je nu tegen betaling naar hd-video kijken

Wouter Nijsen
4 juli 2017, 10:55
2 min leestijd
NPO-app laat je nu tegen betaling naar hd-video kijken

De NPO-app voor Android is compleet vernieuwd. Je kunt voortaan tegen betaling in hd naar programma’s kijken, maar er is nog meer nieuw.

Lees verder na de advertentie.

Drie profielen

De app van de NPO is voortaan opgedeeld in drie profielen: gratis, NPO Start en NPO Start Plus. Met de gratis versie, waarvoor je je ook niet hoeft aan te melden, kun je nog steeds (live) naar programma’s kijken, de tv-gids checken en gebruikmaken van de Chromecast– en AirPlay-ondersteuning. Streamen naar je televisie blijft dus gewoon gratis.

Met de nieuwe NPO Start-account krijg je toegang tot een groot aantal extra functies. Denk bijvoorbeeld aan de optie om verder te kijken op een ander apparaat, wat handig is als je begint met kijken maar niet de tijd hebt om je favoriete programma helemaal te checken. Zet de NPO-app aan op een ander Android-apparaat, en je gaat verder waar je was gebleven.

Verder kun je met een NPO Start-account profielen aanmaken, afleveringen of programma’s aan je favorieten toevoegen en je eigen kijklijst samenstellen. Een account aanmaken is gratis en kan vanuit de app.

Ook nieuw is NPO Start Plus, een betaalde optie die je reclamevrij en in hd laat kijken. Vooral dat laatste is handig, omdat de NPO-app alleen in 342p beschikbaar was, wat op moderne smartphones nogal korrelig oogt. Start Plus kost 2,95 euro per maand, maar de eerste maand kun je de dienst gratis proberen om te kijken of het wat voor je is.

NPO-app voor Android downloaden

De vernieuwde NPO-app is via onderstaande link te downloaden. De app weegt 6MB en werkt op alle apparaten met Android 4.3 of hoger. De Publieke Omroep werkt ook nog samen met de betaalde videodienst NLZiet. Daarmee kijk je tegen betaling (7,95 euro per maand) naar NPO1/2/3 en de zenders van RTL en SBS.

Download de NPO-app in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu