De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

NPO-app krijgt Chromecast Audio-ondersteuning en meer

Wouter Nijsen
3 juni 2016, 15:24
1 min leestijd
NPO-app krijgt Chromecast Audio-ondersteuning en meer

De NPO-app voor Android, waarmee je televisieprogramma`s kunt terugkijken en radio kunt luisteren, heeft Chromecast Audio-ondersteuning gekregen. Lees hier wat je ermee kunt.

Lees verder na de advertentie.

NPO Chromecast Audio

Versie 3.1.0 staat nu in de Play Store en voegt ondersteuning voor de Chromecast Audio toe. Wanneer je de NPO-app met de Chromecast Audio verbindt, kun je geluid doorsturen naar de speakers die op de gadget zijn aangesloten. Handig als je graag naar de radio luistert en bijvoorbeeld de speakers in de huiskamer wil gebruiken.

Ondersteuning voor de reguliere Chromecast was er al een tijdje, waardoor gebruikers uitzendingen via de NPO-app naar hun televisie kunnen streamen. Het is ook mogelijk om livetelevisie naar de hdmi-dongel van Google te sturen. Helaas  streamt de app in 342p, waardoor beelden blokkerig ogen.

Naast NPO Chromecast Audio-ondersteuning zijn er meer vernieuwingen in de app te vinden. Zo is de videospeler onder handen genomen, waardoor hij voortaan fijner werkt. Ook de weergave van fragmenten, die je onder elke  video vindt, is aangepast en ziet er overzichtelijker uit. Tot slot werkt de NPO-app beter doordat er verschillende bugs zijn opgelost.

NPO-app voor Android downloaden

De nieuwste versie van de NPO-app is via onderstaande link te downloaden. De applicatie werkt op vrijwel alle Android-apparaten en is 9,7MB groot.

Download de NPO-app in de Play Store  (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's