De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Nu ook live tv kijken met NPO en Chromecast

Redactie
11 december 2014, 13:36
1 min leestijd
Nu ook live tv kijken met NPO en Chromecast

De NPO-app heeft een update gekregen waardoor het mogelijk wordt om live-tv van NPO 1, 2 en 3 naar de Chromecast te streamen. De functie volgt nadat de NPO-app eerder Chromecast-ondersteuning kreeg.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-gebruikers kunnen hun geluk niet op met de laatste update van de NPO-app. Door de update is het mogelijk om uitzendingen terug te kijken via de Chromecast. Oké, het gebeurt niet in de beste kwaliteit, maar dat gebeurt op de Uitzending Gemist-website van de NPO echter ook al niet. Dat ligt dus niet aan de Android-app, maar aan de NPO zelf.

NPO Live naar Chromecast

npolive

Via de app is het al mogelijk om met de Chromecast te verbinden, maar sinds de laatste update kunnen ook de beelden van NPO Live – livetelvisie van NPO 1, 2 en 3 – naar de hdmi-stick van Google worden verstuurd. Dit doe je door te casten naar de Chromecast en vervolgens één van de NPO Live-kanalen op te starten.

De livefunctie voor de Chromecast wordt ook ondersteund voor speciale themakanalen, zoals NPO Nieuws en NPO Politiek. Deze themakanalen richten zich op één onderwerp en zenden de gehele dag uit. Dit zijn veelal herhalingen van recente uitzendingen van NPO-programma’s.

Download

De NPO-app met Chromecast-ondersteuning is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android 4.0 en hoger.

Download NPO in Google Play (gratis)

Laatste Chromecast-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu