De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

NPO Plus-app gaat Chromecast ondersteunen

Redactie
29 januari 2014, 12:02
2 min leestijd
NPO Plus-app gaat Chromecast ondersteunen
npo plus app

De Android-app van de NPO Plus, de extra gemistdienst van de NPO, gaat de Chromecast ondersteunen. Dat bevestigt Charlotte Geurink van NPO tegenover AndroidPlanet. Ook krijgt de iOS-versie van de NPO Plus app de mogelijkheid om via AirPlay content naar de Apple TV te streamen. Handig voor de Android-gebruikers die ook een iOS-apparaat als een iPhone of iPad hebben.

Hiermee is de NPO Plus app direct geschikt voor de streamingmogelijkheden van zowel Android als iOS. Dit betekent dat je de app kunt opstarten, een uitzending kunt selecteren en vervolgens naar je tv kunt streamen. Je smartphone of tablet wordt als afstandsbediening gebruikt. De app van NPO Plus moet begin 2014 verschijnen. Ook de extra gemistdienst wordt in die periode gelanceerd.

Lees verder na de advertentie.

NPO Plus app en dienst

npo.jpg

NPO Plus biedt meer ten opzichte van het huidige NPO Uitzending Gemist. Zo biedt NPO Plus meer programma`s, die nu niet of slechts enkele weken lang te zien zijn vanwege rechten en kosten. Voorbeelden hiervan zijn De Prooi, Feuten en Flikken Maastricht. Ook kunnen er aangekochte documentaires en buitenlandse films worden bekeken, zoals documentaires van Louis Theroux en films als Jagten en Slumdog Millionaire.

De extra dienst NPO Plus bevat niet alleen meer programma`s dan gratis NPO Uitzending Gemist. De plusdienst biedt ook een beduidend betere beeld- en geluidskwaliteit geschikt voor het kijken op (smart-)televisie in de huiskamer. Het is vooralsnog onbekend wat de kosten voor een abonnement op NPO Plus worden.

Eerder meldden NPO en RTL dat zij ook Chromecast-ondersteuning aan hun apps gaan toevoegen. Echter is er bij beide nog geen datum bekend wanneer de technologie wordt geïmplementeerd. Zowel NPO als RTL gaven aan dat Chromecast-ondersteuning in 2014 aan de apps wordt toegevoegd, en de NPO meldt dat de Chromecast-implementatie voor de huidige Android-app “op de planning staat”.

Lees meer over de Chromecast

Wil je lokale bestanden via de Chromecast afspelen? Gebruik dan Plex in combinatie met de Chromecast. Lees ook het uitgebreide artikel Plex & Chromecast op AndroidPlanet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu