De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste alternatieven voor de NS Reisplanner-app

Rick van der Veer
4 mei 2017, 15:28
3 min leestijd
De 4 beste alternatieven voor de NS Reisplanner-app

NS Reisplanner helpt je op weg in het Nederlandse openbaar vervoer. In dit artikel laten we je een aantal alternatieven zien die deze taak net wat anders aanpakken.

Lees verder na de advertentie.

NS Reisplanner alternatieven

De NS Reisplanner-app is haast onmisbaar als je regelmatig met het openbaar vervoer reist. Dat is ook niet gek, want de NS heeft jarenlang flink gesleuteld aan de app om het één van de betere apps voor Android te maken. Toch is de Reisplanner niet in iedere situatie de ideale app om te gebruiken. In dit artikel laten we je dan ook een aantal handige apps zien die een goede aanvulling vormen.

1. OVinfo

NS Reisplanner alternatieven

OVinfo is specifiek gericht op het inzichtelijk maken van de data van vervoerders. Hiermee kan de app per halte en per station bijhouden waar alle treinen en bussen zich bevinden. Zo zie je dus meteen of je vertraging oploopt of niet.

De app laat je bovendien makkelijk een specifieke halte opzoeken om de vertrektijden van bussen en treinen te kunnen zien. Die kun je als favoriet markeren zodat je in het tabblad ‘Favorieten’ in één oogopslag ziet of je vertraging hebt.

Download OVinfo in Google Play (gratis)

2. 9292

NS Reisplanner alternatieven

9292 komt voort uit een samenwerking tussen verschillende bedrijven die openbaar vervoer aanbieden. De app laat je eenvoudig je reis van A naar B plannen, waarbij je kunt kiezen voor de bus, trein, tram en metro.

De app heeft alles wat je nodig hebt om betrouwbaar een reis van A naar B te plannen. Je kunt ook een account aanmaken, waarmee je je favoriete haltes kunt opslaan. Deze haltes zijn vervolgens zichtbaar op desktop, zodat je reizen die je vaker maakt meteen nog eens kunt inplannen.

Download 9292 in Google Play (gratis)

3. Google Maps

NS Reisplanner alternatieven

Google Maps lijkt misschien een voor de hand liggende keuze, maar Googles kaarten-app is geen verkeerde keuze als je een reis met het OV wil plannen. De app gebruikt namelijk dezelfde bronnen als 9292, wat betekent dat je live informatie hebt die rechtstreeks van de vervoerder komt. Bovendien kun je je reis op de desktop plannen, om hem vervolgens naar je smartphone te sturen.

Bij het plannen van je reis krijg je automatisch te zien hoe het zit met vertraging en andere storingen. Maps toont in dat geval (waar mogelijk) een sneller alternatief. Je kunt ook een halte aantikken op de kaart en per lijn zien of er vertraging is. Je hebt wel een internetverbinding nodig om een reis te plannen; met alleen offline kaarten werkt de feature niet.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

4. OV-chipkaart

NS Reisplanner alternatieven

Deze app is niet echt als alternatief voor NS Reisplanner te gebruiken, maar wel behoorlijk handig als je vaak met het openbaar vervoer gaat. De app is een metgezel voor je ov-chipkaart, en biedt een overzicht van je reisgeschiedenis en je actuele saldo.

Naast het inzien van de gegevens van je chipkaart kun je ‘m ook opwaarderen vanuit de app. Zodra je de bestelling hebt doorlopen, kun je je nieuwe tegoed bij alle automaten ophalen. Ben je vergeten uit te checken, dan kun je dit ook meteen met de app regelen.

Download OV-chipkaart in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu