Koop vanaf nu je treinkaartjes in de NS Reisplanner Xtra-app

Jarno Stinissen
7 juni 2016, 11:04
2 min leestijd
Koop vanaf nu je treinkaartjes in de NS Reisplanner Xtra-app

In de nieuwe versie van de NS Reisplanner-app  is het mogelijk om een treinkaartje te kopen. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld geen OV-chipkaart tot je beschikking hebt.

Lees verder na de advertentie.

NS Reisplanner treinkaartjes

In versie 4.4 van NS Reisplanner Xtra  voor Android  kun je via de routeplanner een kaartje  bestellen. Vul eerst je vertrek- en aankomstpunt in. De reisplanner toont daarna een overzicht van alle beschikbare trajecten die je kunt pakken. Wanneer je op de meest geschikte route drukt, verschijnt in het reisadvies het aantal overstappen, de tussenstops en het tarief. Onder het kopje tarief vind je een overzicht met alle tarieven per enkele reis, retour en abonnement.


Naast het kopje ‘Alle tarieven’ vind je de nieuwe feature waar je een kaartje kunt kopen. Selecteer of je een enkele reis of retourkaartje wilt bestellen en druk op ‘OK’. Je wordt nu doorgestuurd naar het webadres van de NS. Hier zie je dat de informatie over de NS Reisplanner treinkaartjes keurig voor je ingevuld staat. Vul je persoonlijke gegevens in en betaal het kaartje.

Je kunt ervoor kiezen om het E-ticket uit te printen. Heb je geen printer bij de hand, maak je dan geen zorgen: het treinkaartje vind je als code terug in de Reisplanner-app. Met deze code kun je de poortjes openen en kan de conducteur jouw vervoerbewijs controleren. Verwijder de app of code dus niet als je in de trein zit, anders is alle moeite voor niets geweest.

Het is alweer een tijdje geleden dat de NS Reisplanner-app van een grote update is voorzien. Vorig jaar is de mogelijkheid toegevoegd om reizen te plannen met al het openbaar vervoer, waaronder OV-fietsen, bussen en trams. Voorheen toonde de applicatie  namelijk alleen al het treinverkeer in Nederland.

NS Reisplanner Xtra downloaden

De NS Reisplanner Xtra-app is gratis te downloaden via onderstaande link. De vereiste grootte en Android-versie verschilt per apparaat.

Download NS Reisplanner Xtra  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu