NS Reisplanner Xtra geüpdatet: nieuwe interface en verbeterde meldingen

Redactie
14 december 2012, 13:42
1 min leestijd
NS Reisplanner Xtra geüpdatet: nieuwe interface en verbeterde meldingen

NS heeft hun officiële Android-app geüpdatet naar versienummer v2.12 en de interface van Reisplanner Xtra wat strakker gemaakt. De blauwe blokjes ogen meer sober, wat het uiterlijk van de app juist ten goede komt. Daarnaast zijn ook de menu’s ietwat aangepast en worden deze beter naar het formaat van je scherm geschaald, waardoor grotere touchscreens ook grotere informatievelden weergeven.

De andere twee nieuwe functies zijn verbeterde meldingen en een geheel nieuwe sectie: favorieten. Met favorieten kun je specifieke reizen (van, via, naar en vertrek of aankomst) opslaan in een eigen overzicht. Je hoeft dus niet meer elke keer de reis opnieuw in te vullen. Een favoriete reis sla je op door een normale reis te plannen, één te selecteren en dan op de favorietenknop te drukken. Je favoriete reizen komen dan onder de tegel ‘Favorieten’ op het homescreen van NS Reisplanner Xtra te staan.

Lees verder na de advertentie.

Ook de meldingen zijn verbeterd. Als je een reis hebt geselecteerd, kun je ervoor kiezen om op de hoogte te worden gehouden van bijvoorbeeld de overstap, vertragingen, werkzaamheden of zelfs het ontvangen van een vertrek- en aankomst-notificatie. Het scherm waar je dergelijke meldingen kunt activeren en deactiveren is aangepast om je nog sneller de juiste instellingen te laten kiezen.

Download: NS Reisplanner Xtra (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu