Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

NS Reisplanner Xtra: zo vind je de dichtstbijzijnde OV-fiets

Redactie
13 oktober 2015, 12:29
2 min leestijd
NS Reisplanner Xtra: zo vind je de dichtstbijzijnde OV-fiets

De officiële app van de NS, NS Reisplanner Xtra, heeft weer extra mogelijkheden gekregen. Met de NS Reisplanner Xtra Services is het nu heel gemakkelijk om een OV-fiets te vinden of een NS Zonetaxi te boeken.

Lees verder na de advertentie.

Deze zomer kwam NS al met een grote update voor de app, waarmee het mogelijk was om reisinformatie van alle ov-aanbieders in Nederland op te vragen. In versie 4.1 heeft de spoordienst nu enkele eigen diensten toegevoegd aan de mogelijkheden, zodat het nog makkelijker wordt om je met het ov door Nederland te verplaatsen.

NS Reisplanner Xtra Services

In het NS Reisplanner Xtra-menu is een nieuwe tab toegevoegd, genaamd Services. Onder deze tab hangen de diensten OV-fiets en NS Zonetaxi. De tab OV-fiets opent de plattegrond van Nederland, waarna je op een eenvoudige manier kunt opzoeken of er in de buurt (de maximale afstand kun je zelf aangeven) of op de locatie waar je naar op weg bent een OV-fiets beschikbaar is. Op de plattegrond zie je hoeveel fietsen er waar gestald zijn. Druk je op het icoontje dan krijg je adresinformatie en openingstijden. Ook zijn apps als Google Maps en Here geïntegreerd om de route naar de fiets te openen. Een fietsabonnement afsluiten is op dit moment nog niet mogelijk.

Om gebruik te kunnen maken van de NS Zonetaxi moet je lid worden van de dienst, maar dit is gratis. Vervolgens kun je in de app een taxi boeken vanaf het aankomststation en de vaste ritprijs bekijken.

Handig van de NS-app is overigens dat je zelf kunt bepalen welke informatie uit het menu het waardevolst is voor jou. Door het hamburgericoontje aan de rechterkant van de tab ingedrukt te houden en deze naar boven of beneden te verslepen creëer je heel snel een eigen menu-indeling. Maak je bijvoorbeeld veel gebruik van de NS Services dan plaats je de tab bovenaan.

→ Download NS Zonetaxi Xtra in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu