De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

NS Reisplanner Xtra krijgt beste update die Android-app ooit heeft gehad

Redactie
16 januari 2014, 9:52
2 min leestijd
NS Reisplanner Xtra krijgt beste update die Android-app ooit heeft gehad
NS Reisplanner Xtra

De app van de Nederlandse Spoorwegen, NS Reisplanner Xtra, heeft zijn grootste en belangrijkste update gekregen die een geheel nieuw en fris design brengt en het hamburger-menu van Android implementeert. Het nieuwe design brengt de eenvoud terug naar de app en laat NS Reisplanner Xtra er verdomd mooi uitzien. Dat zal de ergernis bij vertragingen mogelijk een beetje minderen.

Daarnaast is NS Reisplanner Xtra van een speciale tablet-interface voorzien die net zo fijn werkt als de smartphone-versie. Daarmee is de Android-app geheel geoptimaliseerd voor gebruik met grote schermen, en benut de app ook die grootte.

Lees verder na de advertentie.

NS Reisplanner Xtra: wat is er allemaal veranderd?

Als je de app opstart, wordt direct het scherm getoond waar je een reis kunt plannen. Via het hamburgermenu krijg je de opties te zien, waar je snel kunt navigeren naar de reisplanner, vertrektijden, het storingenoverzicht, algemeen NS-nieuws en de sectie Mijn Reizen – dat eigenlijk gewoon als jouw favorieten fungeert. Ook is er een nieuwe feature, Waar Ben Ik?, aan de app toegevoegd waarmee gebruikers via de gps-locatie kunnen bekijken waar zij zich bevinden ten opzichte van de gehele treinreis.

De NS wil de nadruk leggen op transparantie. Zo wordt er bij reizen duidelijker de verwachte drukte weergegeven en kun je als gebruiker ook de stiptheid van de betreffende trein zien. Dit betekent dat je kunt bekijken hoe vaak de trein op tijd is geweest. Zo heb je sneller een indicatie of je een trein gaat pakken die vaak of juist weinig vertraging heeft. Het blijft natuurlijk wel mogelijk om te zien of een trein vertraging heeft.

Ook kun je met de app voortaan de faciliteiten van stations bekijken. Of ze een supermarkt of wc hebben, bijvoorbeeld. Als laatste heeft de NS spraakbesturing toegevoegd. Hierdoor heb je de mogelijkheid om spraakcommando’s te geven, zoals “ik wil nu naar Utrecht”, maar ook ‘ik wil om half elf van Amsterdam naar Utrecht” is mogelijk. Een zeer handige feature.

En daarmee heeft de NS een hele flinke en grote update doorgevoerd die de app beduidend beter maakt. Zowel de interface als de features – waar de NS naast toevoegingen ook in heeft gesneden – zijn sterk verbeterd. Nu de stiptheid van de treinen nog, maar dat kunnen wij de app-ontwikkelaars niet kwalijk nemen.

Bekijk ook vooral onderstaande video met handige instructies over de nieuwe app.

NS Reisplanner Xtra instructievideo

https://www.youtube.com/watch?v=xN3-GLndZMM

NS Reisplanner Xtra is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 2.2 en hoger.

Download: NS Reisplanner Xtra (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu