NS Reisplanner-app helpt je met het vinden van een zitplaats

Wouter Nijsen
10 april 2018, 10:55
1 min leestijd
NS Reisplanner-app helpt je met het vinden van een zitplaats

Je kent het wel: je reist met de trein en staat in een overvolle coupé, terwijl er achterin nog wel plek blijkt te zijn. Met de nieuwe zitplaatszoeker gaat de NS Reisplanner-app je helpen om vooraf een plekje te vinden. De functie wordt vanaf vandaag getest.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de NS Reisplanner-zitplaatszoeker

Wanneer je in een volle trein staat, is er vaak nog wel een zitplekje te vinden, mits je goed zoekt. Met de zogeheten ‘zitplaatszoeker’ van de NS Reisplanner-app kun je voortaan makkelijk checken waar je in de trein nog kunt zitten. Met gekleurde streepjes geeft de app hoe druk het in de verschillende delen van een trein is. Bij groen is er nog genoeg plek, oranje geeft aan dat de zitplekken beperkt zijn en bij een rood streepje is het treingedeelte helemaal vol.

ns reisplanner zitplaatszoeker

Hiervoor maakt de NS-app gebruik van verschillende sensoren in de trein, waarmee het gewicht per rijtuig wordt gemeten. Op basis van het gewicht bepaalt de applicatie dan hoeveel reizigers er in een specifiek treingedeelte aanwezig zijn. In de toekomst wordt het klimaatsysteem ingezet om te ‘meten’ hoeveel reizigers er aanwezig zijn.

Belangrijk om te weten: de zitplaatszoeker wordt momenteel getest op het traject Arnhem-Nijmegen-Den Bosch, waar volgens de NS veel reizigers bij een kant van de trein staan, terwijl er verderop vaak nog plaats is. Later moet de zitplaatszoeker landelijk worden uitgerold.

Download de NS Reisplanner

De feature testen kan als gezegd alleen op het traject Arnhem-Nijmegen-Den Bosch. Zorg ervoor dat je over de nieuwste versie van de NS Reisplanner-app beschikt, die je via onderstaande link kunt downloaden.

Download NS Reisplanner in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu