NU Android-app krijgt kleine update met NU Journaal

nu android appEr is een update uitgekomen van de NU Android-app, waarin het NU Journaal is toegevoegd. NU Journaal is het online videokanaal van NU.nl, waarbij je actuele filmpjes over algemeen nieuws, sport, zakelijk, tech en entertainment kunt kijken. Ook is er een online weerbericht. In de app zijn een aantal bugfixes doorgevoerd, onder andere voor de Samsung Galaxy S. En mocht je wel eens problemen hebben met tonen van verkeerde afbeeldingen bij nieuwsartikelen: ook dat is opgelost.

De NU-app voor Android bevat het laatste nieuws, waarbij je zelf je menu kunt samenstellen. Ook vind je in de app een TV-gids, weerbericht met regenradar, voetbaluitslagen en beurskoersen. Om het zware nieuws wat lichter verteerbaar te maken zijn er ook strips aanwezig van FC Knudde, bijdragen van lezers via NUJij, foto’s en diashows bij nieuwsartikelen.

Downloaden: NU voor Android (gratis)

Volgens @MartijnVisser82 verstuurt de update van de NU Android-app nu ook telefoon- en telefoonidentiteit, waarschijnlijk vanwege een nieuw advertentienetwerk. Daarnaast meldt @arnoudwokke van Tweakers dat deze update ook nieuwe bugs introduceert. Wij raden daarom voorlopig aan deze update niet te installeren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Update 19:30 uur: Inmiddels is via Productmanager Mobile NU.nl @brechtjedeleij duidelijk geworden dat de bugs en de verregaande permissies inderdaad het gevolg zijn van een nieuw advertentienetwerk [tweet 1] [tweet 2] [tweet 3]

Update 24 april: inmiddels is er een update van de app uit, waarmee het witruimteprobleem bij toestellen met Ice Cream Sandwich is opgelost.