De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

NU.nl-app volledig vernieuwd met Material Design

Wouter Nijsen
30 maart 2016, 10:52
2 min leestijd
NU.nl-app volledig vernieuwd met Material Design

De NU.nl-app voor Android is van een complete make-over voorzien. Het ontwerp  van de app ligt nu in lijn met het  Material Design, maar er  zijn ook er andere verbeteringen doorgevoerd.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de nieuwe NU.nl-app

De NU.nl-app gaat al een tijdje mee. Vandaag is het design daarom volledig op de schop gegaan. De app is nu vormgegeven volgens Androids eigen  Material Design. Dit zie je direct wanneer je de app opstart, waarbij de lichte balk bovenin het meeste opvalt. Fraai is dat de balk dezelfde kleur krijgt als  de verschillende thema`s die er zijn. Bij Sport heeft de kleur rood bijvoorbeeld de overhand, terwijl bij Economie juist blauw centraal staat.

Artikelen worden nog steeds onder elkaar getoond, met bovenin een uitgelicht artikel met een grote afbeelding. Ook de artikelen zelf ogen beter, doordat er meer ruimte is voor wit en er gekozen is voor een rustiger lettertype. Bovenin vind je een knopje om te reageren met NUjij en met de button  ernaast kun je een artikel delen of zoeken naar nieuws.

Ook de kleine widgets voor het weer, de tv-gids en live tussenstanden zijn vernieuwd. Hierdoor schakel  je sneller over  naar  een  andere sectie binnen de app. Handig is dat je de video`s op de voorpagina, die tussen de verschillende secties staan, voortaan sneller kunt openen. Waar je voorheen een artikel moest openen om een filmpje te bekijken, speel je video`s nu direct af. De videofunctie heeft een lekker simpel uiterlijk, een balk om terug of vooruit te spoelen en een deelknopje bovenin.

Tot slot is er meer focus gelegd op de zoekfunctie. Hiermee zoek  je gericht naar nieuws, wanneer je bijvoorbeeld alles over het Nederlands Elftal wilt lezen of een actueel onderwerp moet checken. In de instellingen kun je nog steeds een aantal zaken aanpassen, waaronder de tekstgrootte en of je nieuws-alerts wilt ontvangen bij belangrijk nieuws.

NU.nl voor Android downloaden

De NU.nl-app is via onderstaande link te downloaden in Google Play. De app-grootte en vereiste Android-versie verschilt per apparaat.

Download NU.nl in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu