De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

NU.nl brengt vernieuwde Android-app en mobiele website uit

Redactie
1 november 2012, 12:48
2 min leestijd
NU.nl brengt vernieuwde Android-app en mobiele website uit
nu android
nu app vernieuwd

De Android-app van NU.nl is kreeg vandaag een update naar versie 4.0. Dat werd hoog tijd, want de laatste update dateerde alweer van april. Als je bedenkt dat van de bijna 1 miljard pageviews per maand maar liefst 700 miljoen afkomstig zijn van mobiele gebruikers, dan is duidelijk dat mobiel erg belangrijk is geworden voor NU. Toch heeft de NU.nl-app voor Android niet zo’n grote metamorfose gekregen als die voor iOS, die vanochtend ook live ging. Er zijn eigenlijk alleen wat kleine lay-outveranderingen doorgevoerd waardoor de navigatie makkelijker wordt, zoals een aangepaste action bar om apps te delen. Ook zijn bugfixes doorgevoerd en is gekozen voor nieuwe icoontjes en nieuwe styling. Voortaan kun je artikelen toevoegen aan een lees later-lijst.

Op de langere termijn wil NU.nl alle ondersteunde platformen onderling laten syncen, zodat je artikelen die je op het ene apparaat hebt gemarkeerd op een ander apparaat verder kunt lezen. Als dat platform-overstijgend gaat werken, kun je bijvoorbeeld op je Android-toestel artikelen kunt bewaren en ze later op een iPad teruglezen. Maar nu is dat nog niet mogelijk, omdat de synchronisatie bij iOS via iCloud verloopt, dat uiteraard niet door Android wordt ondersteund. De bugfixes hebben te maken met de batterijduur van de Samsung Galaxy S II op Android 4.x en het automatisch verspringen naar de onderkant van een artikel.

Lees verder na de advertentie.

In de app zie je zes grote knoppen voor categorieën als algemeen, sport, zakelijk, tech, entertainment en weer. Je kunt dit naar wens aanpassen, of handmatig bladeren naar de gewenste categorieën, zoals de TV Gids of de actuele verkeersinformatie.

Ook de mobiele website van NU is vernieuwd. Die past aan bij het platform dat je gebruikt. Op een tablet krijg je het beeld in twee kolommen te zien, op de iPhone ziet het er meer uit als een app. Linksboven heb je met een knop toegang tot het menu met de categorieën. Je kunt helaas niet zelf de rubrieken indelen, zoals in de app.

Downloaden: NU voor Android (gratis)

nu artikel android 1
nu artikel android 2
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu