De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

NU.nl brengt vernieuwde Android-app uit, aangepast voor tablets

Redactie
7 mei 2013, 13:27
1 min leestijd
NU.nl brengt vernieuwde Android-app uit, aangepast voor tablets
nu tablet android
nu voorkant app nieuws

NU.nl heeft vandaag een nieuwe versie van de Android-app uitgebracht. De app is ontstaan na maanden testen met gebruikers, zodat de app op zoveel mogelijk smartphones en tablets werkt. De betatesters kregen regelmatig een nieuwe versie voorgeschoteld om te testen en hun ervaringen door te geven. De nieuwe NU.nl-app is geschikt voor smartphones en tablets en bevat functies als berichtenfilters, nieuws- en sportnotificaties en integratie met nujij.nl. De app is gemaakt door een team ontwikkelaars van Sanoma.

NU.nl zorgde ook voor widgets voor het lockscreen en homescreen. Bij de widgets kun je kiezen uit de ‘Net binnen’-widget met een overzicht van korte berichtjes. Heb je een favoriet onderwerp, dan kun je kiezen voor de ‘Katern’-widget die het laatste nieuws toont over het betreffende actuele onderwerp. Bij belangrijk nieuws krijg je een pushbericht van de app, maar je kunt er ook voor kiezen om over andere onderwerpen te worden geïnformeerd. Zo kun je bijvoorbeeld informatie over voetbalstanden toegestuurd krijgen. Nieuw in de app is de ‘Dag van NU’, een dagelijks overzicht met het belangrijkste nieuws van de dag. Deze is alleen te zien op tablets en is ontstaan omdat de makers van de app erachter kwamen dat de tablet vooral ‘s avonds van de app wordt gebruik om nog even te kijken wat er is gebeurd.

Lees verder na de advertentie.

De indeling van de app verandert als je de app van landschaps- naar portretmodus draait. Dat is vooral mooi te zien bij het bekijken van een nieuwsoverzicht met veel foto’s.

Downloaden: NU.nl (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu