De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

NU.nl update brengt Android-videospeler en nieuws uit Groningen (als je uit Groningen komt)

Redactie
19 mei 2014, 12:15
2 min leestijd
NU.nl update brengt Android-videospeler en nieuws uit Groningen (als je uit Groningen komt)
nu.nl update

NU.nl, één van de meest populaire Android-apps in Google Play, heeft maandag een update gekregen die eindelijk de ingebouwde videospeler van Android gebruikt, waardoor video’s bij artikelen altijd goed worden getoond – op welk toestel of welke schermgrootte dan ook.

Daarnaast introduceert NU.nl een nieuw project: NUGroningen, de eerste regionale sectie binnen de grootste nieuwswebsite van Nederland. En dat is gedurfd, want het lijkt dat NU.nl langzaam ook regionaal nieuws aan zijn gebruikers wil gaan bieden. NUGroningen werkt via de locatiebepaling van je smartphone of tablet, waardoor alleen Groningers – of degenen die daar in de buurt wonen – de sectie te zijn krijgen. Handig!

Lees verder na de advertentie.

NU.nl update

“NU.nl heeft voor Groningen gekozen als locatie voor deze eerste regionale variant, omdat de nieuwssite buiten de Randstad daar het meest wordt gelezen. NUgroningen is een pilot, maar mocht deze een succes zijn, dan kunnen andere regio`s volgen”, legt Brechtje de Leij van NU.nl uit. “Het lokale nieuws komt tot stand in samenwerking met regionale correspondenten van het ANP, maar NU.nl werkt ook samen met lokale media. Wij gaan namelijk niet vanuit Hoofddorp bepalen wat er speelt in de regio.”

Hoe het werkt? Heel simpel: als je je locatie met de NU.nl app deelt (dit kun je via menuknop – instellingen doen), verschijnt er – als je in de buurt van Groningen woont – helemaal automatisch een extra blok op de voorpagina van de app. Als je niet in de buurt van Groningen woont maar toch graag Gronings nieuws wilt ontvangen, voeg je de tag ‘Groningen’ toe aan Mijn Nieuws. Zo blijf je altijd op de hoogte. NUGroningen is tevens beschikbaar via het web of Twitter.

Daarnaast is de Dag van NU, waar elke dag om 17.00 het belangrijkste nieuws van de dag wordt getoond, van een update voorzien. Voortaan kun je het hoofdonderwerp niet meer aanklikken, maar alle andere items wel. En als je swipet, kun je door alle Dag van NU-artikelen navigeren.

Lees ook

Download

De NU.nl update is gratis in Google Play te downloaden.

Download: NU.nl (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu