Nu ook foto’s en locatie delen met Viber en betere geluidskwaliteit

Redactie
13 oktober 2011, 15:40
1 min leestijd
Nu ook foto’s en locatie delen met Viber en betere geluidskwaliteit
Nu ook foto's en locatie delen met Viber en betere geluidskwaliteit

De VoIP-applicatie Viber is bij versie 2.1 aanbeland en heeft enkele grote verbeteringen toevoegd. Zo kan je nu ook foto’s delen met andere gebruikers en je locatie, twee veelgevraagde features. De belangrijkste verbetering is de verbeterde geluidskwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe voice engine die vooral bij lage bandbreedte een beter geluid moet geven. Ook de interface is onder handen genomen en licht verbeterd.

Viber is een gratis VoIP-applicatie waarmee je kosteloos met andere Viber-gebruikers kunt bellen en sms’en over 3G en Wi-Fi. Hiervoor hoef je alleen de applicatie te installeren en verder niet veel te doen behalve je telefoonnummer te registreren. Viber herkent namelijk automatisch welke van je contacten de dienst al gebruiken. Als je ervoor kiest je normale telefoonboek te vervangen door het Viber-telefoonboek dan wordt automatisch met Viber gebeld als dit mogelijk is.

Lees verder na de advertentie.

Locatie delen

Naast de eerder genoemde veranderingen is het nu ook mogelijk om berichten in landschapmodus te tikken en kun je gemakkelijker een tekstbericht versturen als iemand niet opneemt. Als je aan het chatten bent met iemand krijg je nu ook een melding als diegene aan het typen is.

Verbeterde interface

In totaal heeft Viber meer dan 30 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd. 18 miljoen hiervan zijn minstens één keer per maand actief. De VoIP-applicatie deed er tien maanden over om dit aantal te bereiken. Naast een gratis Android-app is er ook een iPhone-applicatie van de beldienst uitgebracht.

Bron: Viber

Downloaden via Android Market: Viber : Free Calls & Messages (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu