Nuance brengt Swype-concurrent T9 Trace uit

Redactie
25 maart 2010, 15:19
1 min leestijd
Nuance brengt Swype-concurrent T9 Trace uit
t9 tracet9 trace

Mensen die Swype kennen, zullen ook meteen begrijpen waar het bij T9 Trace om gaat: een alternatief toetsenbordje waarmee je supersnel teksten kunt invoeren. Er zijn maar weinig mensen die weten dat de tekstinvoermethode T9 in handen is van Nuance, een bedrijf dat vooral bekend is van de spraakherkenningssoftware Dragon NaturallySpeaking. Maar Nuance doet nog veel meer, zoals software voor smartphones ontwikkelen. Voor de iPhone hadden ze al spraakherkenningssoftware en dicteersoftware gemaakt. Voor Android brengen ze iets anders uit: T9 Trace, een snelle tekstinvoermethode die meer dan 70 talen ondersteunt. Met T9 Trace kun je snel je vinger of stylus over de letters laten glijden op een QWERTY-schermtoetsenbord of een nummerpad met 12 toetsen.

T9 Trace heeft net als de aloude T9-technologie voorspellende gaven. Het systeem heeft zelfs een functie Next Word Prediction: als je de tekst “Met vriendelijke” hebt getikt is de kans groot dat er “groeten” achteraan komt.

Lees verder na de advertentie.

t9 trace

Nuance heeft de software nog niet gelanceerd. Ze hopen dat toestelmakers het standaard op hun toestel gaan meeleveren. Ze moeten dan wel rekening houden met de concurrentie, want bij de pas aangekondigde Samsung Galaxy S GT-i 9000
is Swype al voorgeïnstalleerd.

Meer info: T9 Trace

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's