De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

NU.nl lanceert NUtech Android-app met tech-nieuws in Google Play

Redactie
12 december 2013, 14:10
1 min leestijd
NU.nl lanceert NUtech Android-app met tech-nieuws in Google Play
nutech

NUtech, de technologietak van NU.nl, heeft donderdag zijn eigen app uitgebracht. De NUtech Android-app biedt het laatste technieuws uit binnen- en buitenland en is geoptimaliseerd voor smartphones en tablets met schermen van zowel 7 als 10 inch.

NUtech behandelt meer tech-nieuws en -reviews dan NU.nl en maakt deel uit van het NU.nl-cluster, samen met onder andere NUzakelijk en NUsport. De website van NUtech is al geheel responsive, maar Sanoma en NU.nl hebben samen besloten om een aparte Android-app uit te brengen.

Lees verder na de advertentie.

NUtech Android-app: de features

De secties van de NUtech Android-app bestaan uit internet, mobiel, gadgets, games, apps en reviews. Daarnaast is er een voorpagina beschikbaar met al het belangrijkste nieuws en zijn er dossiers te bekijken die actuele nieuwsonderwerpen uitlichten. Ook biedt de app foto’s, slideshows en video’s, allemaal binnen artikelen.

De app is tevens voorzien van twee widgets. Eén widget toont het laatste nieuws, de andere widget brengt één sectie van het nieuws in kaart met grote foto’s en de laatste headlines. Het is daarbij voor gebruikers mogelijk om onderwerpen als favoriet te markeren waardoor relevante nieuwsberichten aan de sectie ‘mijn nieuws’ worden toegevoegd. Hiermee kun je een persoonlijke nieuwsfeed samenstellen.

Offline lezen

Als laatste beschikt de app over een NUjij-koppeling voor het reageren op artikelen, kun je artikelen bewaren om later offline te lezen en is het mogelijk om artikelen snel via verschillende kanalen te delen. De grootte van het lettertype kan eveneens worden aangepast.

De NUtech Android-app is gratis in Google Play te downloaden. Eenmaal geïnstalleerd, worden links naar NUtech-artikelen – bijvoorbeeld vanuit de officiële NU.nl-app – voortaan in de betreffende app geopend.

Download: NUtech (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu