De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: Microsoft Office-apps voor Android

Wouter Nijsen
19 mei 2015, 19:05
2 min leestijd
Download: Microsoft Office-apps voor Android

Microsoft heeft een previewversie van haar Office-apps beschikbaar gemaakt voor Android-smartphones. De apps waren voorheen alleen op  tablets te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Office-apps voor Android

Eind januari werd Office, dat bestaat uit Word, Excel en PowerPoint, door Microsoft beschikbaar gemaakt. Het probleem destijds was echter het feit dat de apps alleen met Android-tablets (7 inch of groter) te gebruiken waren. Daar is vanavond verandering in gekomen, want de Microsoft-apps zijn nu ook als  bètaversie te downloaden voor smartphones.

Office-apps voor Android

Met de Word, Excel en Powerpoint-app voor Android is het mogelijk om Word-, Excel- en Powerpoint-documenten te openen en bewerken. Wel heb je een Microsoft-account nodig, die je gratis vanuit een app aanmaakt. De algehele look en interface van de Office-apps voor Android-smartphones doet denken aan de versie voor  Android-tablets en lijkt op de iOS-apps.

Zoals je zou verwachten werken de applicaties  op eenzelfde manier als de desktopversies, maar zijn ze volledig geoptimaliseerd voor touch. Zo zijn er bovenin duidelijke knoppen aanwezig en tover je met het uitklapmenu linksboven meer opties tevoorschijn.

Ook fijn is dat alle drie de apps ondersteuning bieden voor Dropbox, maar ze zijn uiteraard  ook te koppelen met OneDrive, de eigen clouddienst van Microsoft.

Download de Office-apps voor Android-smartphones

Om de Office-apps op je Android-toestel te kunnen testen, dien je lid te worden van de Google +-community. Door je daar aan te melden als bètatester wordt het  mogelijk om de applicaties te downloaden. De stappen die je dient te doorlopen worden overigens ook op de pagina kort uitgelegd.

Zorg wel dat je voor de installatie beschikt over een toestel met Android 4.4 (KitKat) of nieuwer en minimaal 1GB aan werkgeheugen.

Download Microsoft Word in Google Play (gratis)

Download Microsoft Excel in Google Play (gratis)

Download Microsoft Powerpoint in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu