De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Scan-app Office Lens van Microsoft verschijnt officieel voor Android

Redactie
28 mei 2015, 12:03
1 min leestijd
Scan-app Office Lens van Microsoft verschijnt officieel voor Android

Microsoft heeft zijn scan-app Office Lens officieel uitgebracht voor Android. Met de app kunnen gebruikers allerlei dingen scannen, van whiteboards tot documenten en visitekaartjes.

Lees verder na de advertentie.

Het was al langer mogelijk om Office Lens op je Android-toestel te gebruiken, omdat Microsoft een bètacommunity  opende  waarmee je de app kon testen. Office Lens is nu officieel beschikbaar in Google Play, waardoor iedereen de app kan downloaden. De app werkt middels de camera van je mobiele apparaat en scant heel rap allerlei documenten in en converteert ze direct naar een pdf-, Word- of PowerPoint-bestand.

Dit kun je met de Office Lens Android-app

Het fijne aan de app is dat je niet per se van de voorkant een scan hoeft te maken. Zo kunnen studenten die een scan van een whiteboard willen maken, gewoon een foto schieten van de zijkant. De app herkent automatisch de tekst en afbeeldingen, die naar een door de gebruiker gekozen bestand worden geconverteerd. Het bestand is vervolgens naar de cloud te uploaden.

officelens1

Office Lens knipt het document uit, en maakt de scan recht en de tekst doorzoekbaar. Laatstgenoemde is enorm handig voor mensen die veel documenten inscannen en snel iets terug willen vinden; een bonnetje van een restaurant bijvoorbeeld. Zij kunnen dan zoeken op de naam van het restaurant om het betreffende bonnetje te vinden.

Office Lens in beeld

Download de Office Lens Android-app

Office Lens voor Android is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.1 en hoger.

Download Office Lens in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu