Office Lens van Microsoft maakt scannen met je Android gemakkelijk

Redactie
3 april 2015, 9:07
1 min leestijd
Office Lens van Microsoft maakt scannen met je Android gemakkelijk

Microsoft heeft een nieuwe Android-app uitgebracht waarmee je gemakkelijk van alles kunt scannnen.  Vervolgens laat Office Lens je de ingescande documenten bewerken met één van de Office-diensten.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft is druk bezig om veel van zijn belangrijkste diensten voor verschillende platformen beschikbaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan het sterk verbeterde Outlook, maar ook aan alle Office-apps die nu voor Android beschikbaar zijn. Eén van zijn nieuwe apps is Office Lens, dat tot voorheen alleen was te downloaden voor Windows Phone-gebruikers.

Dit kun je allemaal met Office Lens

Office Lens maakt het mogelijk om via de camera van je Android allerlei documenten te scannen, of het nu bonnetjes, notities, visitekaartjes of whiteboards zijn. De scan is vervolgens met Office-apps aan te passen, die je vanuit de app per scan kunt uitkiezen. Als laatste heb je de mogelijkheid om de gescande bestanden naar OneNote of OneDrive van Microsoft te uploaden.

officescan-2

Daarnaast herkent de app automatisch woorden in scans, waardoor je de mogelijkheid hebt om op basis van trefwoorden al jouw scans te doorzoeken. Dit maakt de collectie van scans gemakkelijker te doorzoeken.

Download Office Lens

Office Lens is gratis te downloaden als je jezelf aanmeldt bij de Google+ community voor de app. Omdat de app nog in de previewfase verkeert, moet je jezelf eerst hier aanmelden, dan hierop drukken om een tester te worden en vervolgens hier de app te downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu