De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Microsoft Office nu ook beschikbaar voor toestellen met Lollipop

Redactie
22 april 2015, 10:22
1 min leestijd
Microsoft Office nu ook beschikbaar voor toestellen met Lollipop

Microsoft heeft een nieuwe versie van zijn Android-apps voor Office uitgebracht, die vanaf nu ook werken op toestellen met Android 5.0 Lollipop.

Lees verder na de advertentie.

Daarnaast is het nu ook mogelijk om de Office-apps te draaien op mobiele apparaten met een  x86-processor. Deze chips worden ontwikkeld en gemaakt door Intel, die hier en daar in Android-tablets worden gebruikt. Ook deze toestellen worden voortaan door de Office-apps ondersteund.  Microsoft Office voor Android bestaat uit Word, Excel en Powerpoint.

Zo krijg je de  Office Lollipop-ondersteuning

De Office Lollipop-ondersteuning is nog niet direct beschikbaar in de Android-apps.  Microsoft werkt met een speciale testfase om de apps eerst in een bèta te draaien. Tot die bèta kun je echter wel toetreden. Dat doe je door naar deze Google+ groep te gaan en lid te worden. Vervolgens kun je de bètaversie van Word, Excel en Powerpoint downloaden.

office-word

De huidige versie van Microsoft Office voor Android is ook nog gewoon te downloaden in Google Play. Mocht je geen Lollipop draaien of een  x86-processor hebben, kun je deze apps gewoon gebruiken.

De apps werken grotendeels hetzelfde als de desktopversies van Word, Excel en Powerpoint, waarbij de besturing voor touch is geoptimaliseerd. Knoppen zijn dus wat groter en duidelijker, en specifieke instellingen zijn zo gemaakt dat ze ook met de vingers te bereiken zijn.

Download Microsoft Word in Google Play (gratis)

Download Microsoft Excel in Google Play (gratis)

Download Microsoft Powerpoint in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu