Officiële Schiphol-app voor Android nu in de Market

Redactie
22 december 2010, 11:06
2 min leestijd
Officiële Schiphol-app voor Android nu in de Market
schiphol-android

Vanaf vandaag is in de Android Market de officiële Schiphol-applicatie te vinden. Deze app heeft meer te bieden dan alleen aankomst- en vertrektijden van vluchten. Je kunt ook notificaties krijgen over statusveranderingen van de vluchten die je hebt geselecteerd. Daarnaast is er aanvullende info te vinden, zoals een planner, See Buy Fly-aanbiedingen, een plattegrond en praktische informatie. Bij het opstarten van de app krijg je meteen het startscherm te zien. Hierop bekijk je in één oogopslag de actuele vluchten, laatste nieuwtjes en de informatie die jij in de Planner hebt ingevoerd. Het startscherm toont bovendien de actuele tijd en temperatuur.

Via de menuknop krijg je toegang tot de andere schermen: Planner, Vluchten, Shop, Kaart, Meer) zichtbaar maakt. Wil je meer details zien over de aankomst- en vertrektijden, dan kun je dat via de menuknoppen doen, of door op de tabbladen in de interface te tikken. Door de gekozen indeling is de Schiphol-app erin geslaagd om redelijk veel info onder handbereik te hebben. Vanaf het startscherm ga met één schermtap naar een zoekvak, waar je je vlucht kunt invullen op basis van luchthaven, vluchtnummer, vliegmaatschappij of tijd.

Lees verder na de advertentie.

schiphol-aankomsttijden

Veel handiger is om een vlucht aan de planner toe te voegen. Je krijgt dan meteen alle actuele vluchtgegevens bij de hand, zodat je meteen ziet of de vlucht vertraging heeft. Bij wijzigingen in de status krijg je een notificatie toegestuurd. Hiervoor moet je vanuit de app een profiel aanmaken.

De overige informatie in de app is gewoon handig om bij de hand te hebben: een overzicht van de See Buy Fly-aanbiedingen, een plattegrond van de aankomst- en vertrekhallen (om snel de weg naar de gate of een specifieke winkel of bar te vinden) en een onderdeel met praktische informatie over parkeren, openbaar vervoer, inchecken en veiligheidsregels.

De applicatie ziet er qua design erg mooi uit. Er is gekozen voor een strak design in geel en grijs, dat de app een professionele uitstraling geeft. Op het startscherm is veel informatie bijeengebracht, zonder dat het volgepropt overkomt. Wel vind ik dat het nieuwsblok nu onvoldoende is benut: er staat maar één nieuwsitem, terwijl dat ook drie headlines hadden kunnen zijn. Postitief punt is dat je tijdens het gebruik allerlei hints en tips krijgt om nieuwe functies te ontdekken: in een cursieve schrijfletter zie je regelmatig aanwijzingen hoe je de app het beste kunt gebruiken.

Downloaden doe je door in de Android Market te zoeken op ‘Schiphol’. De app komt dan meteen in beeld.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu